1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Suudi Veliaht Prensinin 406 milyon euroluk Tablosu İsviçre’de Bulundu!

Suudi Veliaht Prensinin 406 milyon euroluk Tablosu İsviçre’de Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan Veliaht Prensi tarafından 2017 yılında satın alınan 406 milyon euroluk “Salvator Mundi” tablosu İsviçre’de ortaya çıktı. Ünlü İtalyan ressam ve heykeltraş Leonarda da Vinci’nin 1500’lü yıllarda yaptığı “Salvator Mundi” (Dünyanın kurtarıcısı) adlı Hz. İsa tablosu, İsviçre’de gün yüzüne çıktı. Tablo, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından 2017 yılında 406 milyon Euro’ya satın alınmış ve dünyanın en pahalı eserleri arasında yer almaktadır. Son olarak 2019 yılında Fransa’nın Louvre Müzesi’nde sergilenen tablo, daha sonra geri çekilmişti.

İddialara göre, tablo Suudi Arabistan’da, lüks bir yatta ya da sarayda değil, İsviçre’nin Cenevre Kenti’ndeki gümrüksüz bir depoda tutuluyormuş. Mona Lisa kadar değerli olan tablonun prensin kişisel koleksiyonunda birkaç sanat eseriyle birlikte yer aldığı ve prensin bu eserler için önemli miktarlarda ödeme yaptığı bilinmektedir. Akademisyen Bernard Haykel’e göre, tablo Suudi Vizyon 2030 stratejisinin bir parçası olarak sergilenmeye hazır ve güvenli bir kasada saklanmaktadır. Bahsi geçen Rönesans tablosunun, Suudi Kültür Bakanı Prens Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud tarafından satın alındığı ve müzenin tamamlanmasının ardından sergileneceği iddia edilmektedir.

Prens Muhammed bin Salman, tabloyu New York’ta dünya fiyatını aşan bir gizli teklifte bulunarak satın almıştı. Şimdi ise tablonun, Cenevre’deki bir kasada güvende olduğu ve prensin kültürel stratejisinin önemli bir parçası olarak sergilenmeye hazır olduğu söylenmektedir. Bernard Haykel’a göre, Suudi Kültür Bakanı, tablonun satın alındığı günden beri kasada bulunduğunu ve tamamlanan müzede sergileneceğini belirtti. Tabloya dair ortaya atılan bu iddialar, eserin önümüzdeki dönemde geniş kitlelere sergilenmesi ve Suudi Arabistan’ın kültürel vizyonunun desteklenmesi adına büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suudi Veliaht Prensinin 406 milyon euroluk Tablosu İsviçre’de Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin