1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Ahlatlı ve Bitlisli Vatandaşlara Teşekkür Başlığı: “Erdoğan: Ahlat’a ve Vatandaşlara Minnettarız”

Erdoğan’dan Ahlatlı ve Bitlisli Vatandaşlara Teşekkür Başlığı: “Erdoğan: Ahlat’a ve Vatandaşlara Minnettarız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı, Ahlatlı ve Bitlisli vatandaşlara ev sahiplikleri ve samimi misafirperverlikleri için teşekkür etti. Okçular Vakfı’nı da program için tebrik ederek Ahlat’a övgülerde bulundu. Erdoğan, yiğitlerin serdarı Sultan Alparslan’ı rahmetle anarak, tarihimizdeki büyük yolculuğuna şahit olan ecdadımızı minnetle yad etti. Balkan ve Birinci Dünya savaşlarında toprağı kanlarıyla şereflendiren şehitleri hatırlayarak, Ahlat’ın köklü ailelerinden olan Zeki Ergezen ve Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’u da rahmetle anıldı.

Ahlat’ın Anadolu’daki önemine vurgu yaparak, bin yıl öncesinden günümüze uzanan kültür ve medeniyet köprüsü olduğunu belirtti. Ahlat’ın devletin ve milletin nabzını temsil ettiğine dikkat çeken Erdoğan, burada yaşanan fetih ve medeniyetin tarihi önemine vurgu yaptı. Ahlat’ın sanat eserlerinin geçmiş ve geleceği temsil ettiğini belirterek, bu eserlerin anlamının önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, 85 milyon olarak birbirlerine daha sıkı kenetlendiklerini belirtti. Herkesin birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin temel değerlerini korumaya devam edeceklerini söyledi. Kardeşlik hukukunun tarihin hiçbir döneminde mezhep ya da etnik kökene göre belirlenmediğini hatırlattı. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi olarak herkesin birlikte olduğunu belirterek, Türkiye’nin tek yürek olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Ahlatlı ve Bitlisli Vatandaşlara Teşekkür Başlığı: “Erdoğan: Ahlat’a ve Vatandaşlara Minnettarız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin