1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Vekilin Tuncay Özkan’a Yönelik Hakaretlerine Büyük Tepki!

AKP’li Vekilin Tuncay Özkan’a Yönelik Hakaretlerine Büyük Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son açıklamasında muhalefeti liyakat üzerinden eleştirerek ahlak tüccarlığı ve elitistlikle suçladı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesabından sert yanıt verdi. Özkan, Erdoğan’ı ‘züppe’ olarak nitelendirdi ve saray hayatıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Ancak bu yanıt, AKP’li bir milletvekilinin sert tepkisini çekti.

CHP’li Tuncay Özkan’ın paylaşımını alıntılayan AKP Elazığ Milletvekili Rıdvan Mahmut Nazırlı, Özkan’a ağır hakaretlerde bulundu. Nazırlı, sosyal medya üzerinden Özkan’a küfürlü ifadelerle saldırdı. Bu durumun ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP’li Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, Erdoğan’a hakaret eden ve iftira atan Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bu olaya tepki göstererek, CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ahlaki olmayan ve çirkin sözler sarf ettiğini ifade etti. Çelik, CHP’li Özkan’ın sözlerinin Hollandalı Türk ve İslam düşmanı faşist Geert Wilders ile aynı seviyede olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada ve kamuoyunda iki taraf arasındaki gerginlik artarken, siyasetçiler arasındaki dilin daha ölçülü olması gerektiği yönünde genel bir görüş oluştu. Siyasette yapılan eleştirilerin hakaret boyutuna varmaması ve siyasi çekişmelerin karşılıklı saygı çerçevesinde yapılması gerektiği vurgulandı.İncident görüntülerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Vekilin Tuncay Özkan’a Yönelik Hakaretlerine Büyük Tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin