1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kolon Kesildiği İddiasına Bilirkişilerden Şok Rapor! – Ezgi Apartmanı Davasında Sondakika Gelişme

Kolon Kesildiği İddiasına Bilirkişilerden Şok Rapor! – Ezgi Apartmanı Davasında Sondakika Gelişme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasında rol aldığı iddia edilen 5 sanığın yargılanması için bilirkişi raporu talep etti. Prof. Dr. Turgay Coşgun, Prof. Dr. Mücteba Uysal, Prof. Dr. Barış Sayın, Doç. Dr. Cihan Öser ve Hakkı Ekşi tarafından hazırlanan rapor, 31 Temmuz’da dosyaya girdi. Raporda, pastanede kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında etkisi olmadığı belirtildi. Müteahhit Yakup Aktaş ve statik proje müellifi Kemal Türkarslan asli kusurlu olarak gösterilirken, diğer sanıklara kusur atfedilmedi.

Raporda, fenni mesul Mehmet Tekin ile kolon kesildiği iddia edilen pastane işletmecileri ve tasarımcıya herhangi bir kusur atfedilmedi. Ancak, raporun açıklanmasının ardından apartmanda yakınlarını kaybedenler ve kamuoyundan tepki geldi. Bilirkişi heyeti, 12 Ağustos’ta mahkemeye verdiği dilekçe ile Said Bey Sitesi davasından çekildiğini duyurdu. Heyet üyeleri, sosyal medyada ve TV kanallarında çeşitli iftiralarla karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

Ezgi Apartmanı avukatı Rezan Epözdemir, hazırlanan rapora ve heyetin çekilme kararına tepki gösterdi. Kendilerine sunulan raporun adaletsiz ve vicdansız olduğunu belirten Epözdemir, raporun dosyadaki diğer delillerle uyuşmadığını savundu. Avukat, heyetin dosyadan çekilmediğini ve raporun hala geçerli olduğunu belirtti. Bu durumun dosyanın geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ezgi Apartmanı davasında tutuklu ve firari beş sanık ‘olası kast’la suçlanmaktadır. Firari sanıkların kasten öldürme ve yaralama gerekçesiyle 876 yıl 6’şar aya kadar, tutuklu sanıkların ise bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı belirtildi. Davanın sonraki duruşması 4 Ekim’de görülecek ve süreç devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kolon Kesildiği İddiasına Bilirkişilerden Şok Rapor! – Ezgi Apartmanı Davasında Sondakika Gelişme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin