1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sahte İlan Tuzağına Dikkat! Emlak Sektöründe Kapora Dolandırıcılığı Hız Kazanıyor

Sahte İlan Tuzağına Dikkat! Emlak Sektöründe Kapora Dolandırıcılığı Hız Kazanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde emlak sektöründe ev kiralamak veya satın almak isteyenler genellikle interneti tercih ediyor. Bu durumda, ev arayışında olanların ilk tercihi genellikle ilan platformları oluyor. Ancak, bu platformların en büyük sorunu sahte ilanlar. Geçen yıl yapılan düzenlemelere rağmen, sahte ilanlar konusunda belirsizlik devam etmektedir. Konu hakkında konuşan Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, konut fiyatlarındaki artış nedeniyle bütçesine uygun ev arayanların, dolandırıcıların tuzağına düşebileceğini belirtti.

Şimşek, gerçekte var olmayan konutların ilan edildiğini ve dolandırıcıların telefon görüşmeleri sonrasında kapora talep ederek mağduriyet yaşattığını ifade etti. Dolandırıcılar, kapora alır almaz ilanı kaldırıp telefon hatlarını kapattıkları için mağdurlar, haklarını savcılığa veya tüketici hakları derneklerine başvurarak aramaya çalışıyor. Bu durumu engellemek ve sahte ilanlara karşı önlem almak amacıyla 15 Eylül’den itibaren doğrulanmış emlak ilanlarına özel bir logo eklenecek.

Emlak piyasasındaki spekülasyonları önlemek için doğrulama sürecinin uygulanacağını belirten Şimşek, aynı konut için farklı fiyatları karşılaştırarak tüketicilere kolaylık sağlayacaklarını ifade etti. Doğrulama yapılmadan yayınlanan ilanlar logo ve ibare ile belirtilecek, 1 Ocak 2025 itibarıyla ise yetki doğrulaması olmadan ilan verilmesi engellenecek.

Elvan Kakıcı Şimşek, satılık ve kiralık konut ilanlarının yerinde görülmesi gerektiğine vurgu yaparak, bazı ilanların sahada karşılığı olmadığını ve bu durumun tüketiciler için risk oluşturabileceğini belirtti. Tüketicilerin yetki belgesine sahip emlak işletmelerini tercih etmeleri gerektiğini ve herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Ticaret Bakanlığı’nın şikayet sistemi üzerinden bildirimde bulunmaları gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahte İlan Tuzağına Dikkat! Emlak Sektöründe Kapora Dolandırıcılığı Hız Kazanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin