1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji İstanbul için kritik uyarıyı verdi: İstanbul’da Bugün Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji İstanbul için kritik uyarıyı verdi: İstanbul’da Bugün Hava Nasıl Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu. Salı sabah saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar kuvvetli yağış beklendiği için vatandaşlara dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıda bulunuldu. Karşımızda bir hava durumu sorusu olduğunda “Bugün hava nasıl olacak?” gibi soruların cevaplarını aramaya başladı. Meteoroloji ve AFAD, İstanbul için yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji’nin verilerine göre, İstanbul’da salı günü sabah ve öğle saatleri arasında kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği aktarıldı. Bu nedenle, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. İstanbul ve çevresinde beklenen yağışların kuvvetli olabileceğine dikkat çekilerek, halkın uyarılara dikkat etmesi istendi.

Meteoroloji’den alınan son bilgilere göre, Marmara bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli gibi illerde kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Diğer yandan, Ege bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, İzmir, Manisa ve Muğla gibi illerde özellikle yarın öğleden sonra yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Akdeniz bölgesinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. Adana, Antalya ve Hatay gibi illerde yer yer sağanak yağışların görülebileceği belirtilmektedir. İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde de benzer hava koşullarının hakim olması beklenmektedir. Ankara, Çankırı, Eskişehir gibi iller ise parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı bir gün geçirebilir.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise Az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir. Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde de benzer bir hava durumu görülebilir. Meteoroloji’nin uyarı ve tahminlerine göre vatandaşların dikkatli olmaları ve yerel sağanak yağışlar için tedbir almaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji İstanbul için kritik uyarıyı verdi: İstanbul’da Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin