1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ne Hale Getirdiniz

100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ne Hale Getirdiniz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ne Hale Getirdiniz

( BUMUYDU DEĞİŞİM DEDİĞİNİZ? )

Erdoğan’danda CHP’ye Sert Çıkış: “Belediyeleri Akraba Çiftliğine Çevirdiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da CHP’yi hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Belediyeleri 3 ayda hısım, akraba çiftliğine çevirdiler. Söz verdikleri halde binlerce işçiyi kapı dışarı ettiler. Avrupa başkentlerinde keyif çatan bir elitizm çıktı. Kendi gelecekleri dışında hiçbir gündemleri yok,” diyerek CHP’nin yerel yönetimlerdeki uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Bu açıklamalar, CHP içinde süregelen tartışmaları yeniden alevlendirdi.

CHP Bursa Örgütünde Derin Rahatsızlık: Bozbey’in Akraba Atamaları Parti İçi Krize Neden Oluyor**

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine paralel olarak, CHP Bursa örgütünde de ciddi rahatsızlıklar yaşandığı ortaya çıkıyor. Özellikle Mustafa Bozbey’in belediyedeki akraba ve eş-dost atamaları, parti içi dengeleri alt üst etmiş durumda. CHP Bursa örgütü üyeleri, yıllar sonra kazanılan belediyenin, Bozbey’in nepotist uygulamaları yüzünden zedelendiğini ve bu durumun partinin geleceği için büyük riskler barındırdığını belirtiyorlar. Parti içinden gelen bu eleştiriler, CHP’nin Bursa’daki konumunu ciddi şekilde sarsabilir.

Bozbey’in Akraba Atamaları CHP İçinde Krize Dönüşüyor: BURKENT te  Skandal İddialar

Mustafa Bozbey’in 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaptığı atamalar, partide derin bir krize neden oldu. İlk olarak yeğeni Furkan Bozbey’i BURKENT’in başına getiren Bozbey, bu atamayla yetinmeyerek Furkan Bozbey’i iddialara göre bir medya şirketine ortak etti. Belediyenin reklam işlerinden elde edilen gelirlerin arkasında Furkan Bozbey’in gizli patron olarak yer aldığı iddiaları, CHP içinde büyük rahatsızlık yarattı. Bozbey’in yalnızca yeğeni değil, baldızını ve aile dostlarını da üst düzey görevlere getirmesi, parti içindeki tepkilerin daha da büyümesine neden oldu. Bozbey’in bu atamalarla, partiyi kişisel çıkarları doğrultusunda yönetme eğiliminde olduğu iddiaları, CHP içinde ciddi bir huzursuzluğa yol açıyor.

Liyakatsizlik ve Nepotizm Eleştirilerini Susturma Çabaları: İtibar Suikastı İddiaları Gündemde

Bozbey’in belediyedeki atamaları eleştiren gazetecilere karşı itibar suikastı düzenlediği iddiaları, CHP kulislerinde büyük yankı uyandırıyor.

İddialara göre, Bozbey, liyakatsizlik ve nepotizme karşı çıkan gazetecileri susturmak için kalemi satılık gazeteciler üzerinden belediye reklamları ve ödeneklerle desteklenen bir karalama kampanyası başlattı” Bu kampanyanın başında ise Bozbey’in yakın adamlarından biri olan Tarım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız’ın olduğu iddia ediliyor. Saldız’ın, Bozbey’in talimatları doğrultusunda hareket ederek, eleştirel gazetecilere yönelik sistematik bir itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğü iddiaları, CHP’nin Bursa’daki itibarını basın karşısında ciddi şekilde zedeliyor.

CHP Genel Merkezi ve Bursa İl Yönetiminin Sessizliği Şüphe Uyandırıyor!!!

Tüm bu gelişmeler karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu ve CHP Parti Meclisi’nin sessiz kalması, parti içindeki tartışmaları daha da alevlendirdi. Özellikle CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın bu skandallara karşı sessiz kalması ve duruma göz yumması, parti içindeki bazı çevreler tarafından büyük bir endişeyle karşılanıyor. Yeşiltaş’ın bu sessizliği, yaklaşan kongre ve kurultay süreçleriyle ilgili olarak bazı pazarlık iddialarını gündeme getirdi.

https://www.bursa.com/haber/ozel-bozbey-in-100-gunde-yaptiklarini-takdir-ediyorum-972042.html

 

CHP içindeki bu iddialar, partinin gelecekteki stratejisini ve toplumsal desteğini tehlikeye atacak potansiyele sahip.

CHP’nin Geleceği Tehlikede mi? Bozbey’in Uygulamaları CHP’yi Zoramı Sokuyor?

Mustafa Bozbey’e yönelik bu iddialar, CHP’nin yerel yönetimlerde yaşadığı sorunların ve parti içindeki gerilimlerin boyutunu gözler önüne seriyor. Liyakat ilkesinden sapmalar, partinin temel değerlerine zarar veriyor ve CHP’yi uzun vadede zora sokabilecek riskler taşıyor. Bozbey’in belediye kaynaklarını kullanarak, eleştirel gazetecileri susturma girişimleri ve parti içindeki dengeleri kişisel çıkarları doğrultusunda yönlendirme çabaları, CHP’nin içindeki huzursuzluğu derinleştiriyor. Parti yönetiminin bu kriz karşısındaki tutumu, CHP’nin gelecekteki başarısını belirleyecek en önemli etkenlerden biri olacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni Ne Hale Getirdiniz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin