1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Hattı Açıldı, Ama Kapatıldı!

Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Hattı Açıldı, Ama Kapatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren hattı, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sadece 10 gün önce, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıldı. 21 Mart’ta, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin seferlerine başlaması nedeniyle Elmadağ Tren İstasyonu’nda düzenlenen törene, AKP Elmadağ Belediye Başkan adayı Eyyüp Tekiner ile birlikte katıldı. Uraloğlu, hizmete açılan tren hattı için düzenlenen törende “Sözümüzü tuttuk” diyerek, hareket saatlerinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirlendiğini belirtti.

Ancak, açılıştan sadece 10 gün sonra yapılan yerel seçimde, Elmadağ’da 2019’dan beri başkanlık yapan CHP’li Adem Barış Aşkın, yüzde 53.28 oy alarak başkanlığı yeniden kazandı. Aradan geçen 5 ayın ardından TCDD, “yeterli yolcu talebinin olmaması” gerekçesiyle, seferleri 31 Ağustos’tan itibaren durdurma kararı aldı. Hattın kapatılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, hizmetlerin AKP’nin seçim kozu haline geldiğini belirterek, “Akıllarınca milletin iradesini cezalandıracaklar. Gerekirse günde 6 olan sefer sayısını azaltın. Hat kapatılınca 40-45 dakika olan ulaşım, özel araçlarla karayoluna yığılacak, ulaşım süreleri uzayacak, trafik oluşacak” dedi.

Bakan Uraloğlu’nun “Sözümüzü tuttuk” açıklamasına rağmen, hattın kapatılması sebebiyle bölge halkı ve seyahat edenler arasında hayal kırıklığı ve eleştiri sesleri yükseldi. Uraloğlu’nun vaat ettiği hizmetin kısa sürede sona ermesi, seyahat alternatiflerinin azalması ve ulaşım sorunlarının artması, bölge halkını olumsuz etkiledi.

Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren hattının kapanmasının yol açacağı olumsuz etkiler konusunda endişeler artarken, hattın tekrar açılması ya da alternatif çözümler bulunması konusunda tartışmalar devam ediyor. Ulaşımın kesintiye uğraması ve yolculuk sürelerinin uzaması, bölge halkının günlük yaşamını ve işlerini olumsuz etkilediği için, hattın tekrar faaliyete geçmesi talebi yükseliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren Hattı Açıldı, Ama Kapatıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin