1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Oto Yıkama Ücretleri Uçtu: Mahalleler Arasında Farklar Dikkat Çekiyor!

İstanbul’da Oto Yıkama Ücretleri Uçtu: Mahalleler Arasında Farklar Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da oto yıkama ücretlerinin ilçelere ve verilen hizmetlere göre ortalama 300 lira ile 800 lira arasında değiştiği öğrenildi. TÜİK’in Temmuz ayında açıkladığı istatistiklere göre toplamda 5 milyon 693 binden fazla kayıtlı motorlu taşıtın bulunduğu şehirde, oto yıkama firma ve işletmeleri; 3 milyon 756 binin üzerinde otomobile hizmet veriyor. Oto yıkama işletmeleri, İBB tarafından Mayıs ayında yapılan son su zammı sonrası maliyetlerinin arttığını, bununla birlikte kira, malzeme ve personel giderlerinin de geçen seneye göre yükseldiğini belirterek, durumun ücretlere yansıdığını aktardı. Önceki seneye göre müşteri kaybı yaşadıklarını belirten oto yıkamacılar, araç yıkatmaya dair alışkanlıkların değiştiğini, aylık yıkama sayılarının düştüğünü, birçok araç sahibinin ise araçlarını benzin istasyonlarında kendileri yıkadığını belirtti.

Akaryakıt istasyonlarının çoğunluğunda yalnızca dış yıkamaya dair hizmet verildiği; jeton satın alımı şeklinde makinelerden sunulan köpük ve su hizmetinin 100 lira ile 150 lira arasında değiştiği görüldü. Daha çok iç-dış yıkama hizmeti veren oto yıkama işletmelerindeki ücretlerin ise; aynı ilçedeki mahallelerde dahi farklılık göstermesi dikkat çekti. Bağcılar’da 300 liraya araç yıkama hizmeti verilirken, Beşiktaş’ta bu ücretin ortalama 450 lira olduğu öğrenildi. Beşiktaş’ta Dikilitaş Mahallesi’ndeki bir oto yıkama işletmesinde ücretin 400 lira, Etiler’de 450 lira, Levent’te bulunan bir işletmede ise 500 lira olarak belirlendiği öğrenildi. Nişantaşı’ndaki bir işletmede ise oto yıkama ücretine 750 lira fiyat belirlendiği aktarıldı.

Marmara Tüm Araç Yıkama, Bakım, Kuaför, Park ve Servis Esnaf ve Çalışanları Derneği (MAYBAK) Başkanı Murat Can Ertürk, sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, akaryakıt istasyonları ve baraka tarzındaki kaçak işletmelerle birlikte, kuyu suyu kullanan işletmelerin, müşteri potansiyelini azalttığı konusundaki şikayetleri dile getirdi. Ertürk ayrıca, denetlenmeyen işletmelerin sektöre zarar verdiğini ve fiyatlarını yükselttiğini belirtti. Aynı zamanda işletmelerin resmiyet kazanmasının önemine vurgu yaparak, sektördeki daralmanın ve müşteri kayıplarının nedenlerine değindi.

Oto yıkama işletmecileri, maliyetlerin artması ve müşteri kayıplarının yaşanması sebebiyle ücretlerin yükseldiğini belirtti. Bazı araç sahipleri, benzin istasyonlarında araçlarını kendileri yıkamayı tercih ederek tasarruf sağladıklarını ifade etti. Ancak, işletmeciler, denetimsiz ve yeterlilik belgesi olmayan işletmelerin sektöre zarar verdiğini ve müşteri güvenini sarstığını belirtti. Benzin istasyonlarında verilen hizmetin kalitesi ve fiyatların uygunluğuna dikkat çeken kullanıcılar, oto yıkama sektöründeki değişimleri değerlendirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Oto Yıkama Ücretleri Uçtu: Mahalleler Arasında Farklar Dikkat Çekiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin