1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Mustafakemalpaşa’da Güneş Paneli Faciası! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu Camların Kırılmasıyla Yandı, İşte Detaylar!

Mustafakemalpaşa’da Güneş Paneli Faciası! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu Camların Kırılmasıyla Yandı, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen olayda 9 yaşındaki bir kız çocuğu, kardeşiyle birlikte evlerinin çatısında bulunan güneş panelinde oyun oynarken panel camlarının kırılması sonucu üzerlerine dökülen sıcak suyla yandı.

Olayın ardından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edilen ve durumu ciddi olan kız, hemen yoğun bakıma alındı.

45 gün süren yoğun bakımın ardından minik hasta, üç aylık bir tedavi sürecinin sonunda sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edildi.

Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı, çocuk yanıklarının çeşitli etkenlere bağlı olarak meydana gelebileceğini belirtti.

Op. Dr. Dayı, “Güneş panellerinin oyun alanı olarak kullanılması, çocukların yanıklarını kolaylaştırabilir. Bu durum, benzer vakaların artmasına neden olabilir. Bu tür yanıklar ciddi sonuçlar doğurabilir. Yoğun bakıma alınan hastaların tedavisi uzun ve zorlu bir süreç olabilir. Hastalar taburcu olabilirler ancak bu yanıkların kalıcı etkileri olabilir” dedi.

Çocuk yanıklarının artmaması için ailelere büyük sorumluluk düşen Dayı, “Ailelerin çocukların oyun alanlarını dikkatlice belirlemesi önemlidir. Güneş panellerinde kaymayı, bu çevrede oyun oynamayı ya da suya erişimi engellemeleri önemlidir” dedi.

Baba, kızları güneş panellerinin üzerinden kaymaya çalışırken çıkan üzücü olayı anlatarak, “Kardeşi kayabilirken ablası kayamadı ve cam kırıldı. Sıcak su üstlerine döküldü. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne gittik, ardından Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edildik. Kızım hemen solunum cihazına bağlandı. Durumu ciddiyetini koruyordu. Hastanede uzun bir süre geçirdik. Şu anda iyileşiyor” diye konuştu.

Yaşadıkları acıyı anlatan baba, başkalarının böyle bir durumla karşılaşmaması için ailelerin çocuklarını uyarması gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarının oyun alanlarının dışına çıkmamalarını sağlamak önemlidir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mustafakemalpaşa’da Güneş Paneli Faciası! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu Camların Kırılmasıyla Yandı, İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin