1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Taksi Krizi Çözülüyor mu? İşte İBB’nin Çözüm Önerisi!

İstanbul’da Taksi Krizi Çözülüyor mu? İşte İBB’nin Çözüm Önerisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un taksi ihtiyacı konusunda uzun yıllardır yaşanan tartışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) arasında gerilim yaratıyor. İstanbul’da nüfus artışına rağmen taksi sayısı 18 binde kaldığı için her taksi başına 861 kişi düşmektedir. Bu durum, hizmet kalitesi ve erişilebilirlik açısından sorunlara neden olmaktadır.

Son iddialara göre, İstanbul’daki taksi sayısının 31 bin 815’e çıkarılması için iktidarın harekete geçtiği belirtilmektedir. Ancak İBB kaynakları bu iddiayı doğrulamamaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, UKOME toplantısında alınacak kararların tüm İstanbul için hayırlı olmasını umduğunu ifade etmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunmayı planladığı teklifte ise her 500 kişiye bir taksi düşecek şekilde yeni bir taksi sistemi önerilmektedir. Bu uygulama tabanlı taksi sistemi, taksilerin yalnızca belirli uygulamalar üzerinden çalışmasını ve sadece entegre taksi duraklarından yolcu almasını sağlamaktadır. Ayrıca, farklı renklerdeki taksilerin tepe lambası olmayacak, ancak damalı T plakalı araçlar kullanılacaktır. Güvenlik önlemleri de artırılacak ve araçlarda güvenlik bölmeleri bulunacaktır.

Bu yeni sisteme göre, İstanbul’da 2.500 civarında özel tasarımlı taksinin faaliyet göstereceği belirtilmektedir. İBB’nin önerdiği bu çözüm, İstanbul’un taksi hizmetlerini daha etkin ve güvenli bir şekilde sunmayı hedeflemektedir. Perşembe günü gerçekleştirilecek UKOME toplantısında alınacak kararlar, İstanbul’un taksi sektöründe yapılacak değişiklikler konusunda belirleyici olacaktır. Bu gelişmeler, İstanbul’da taksi hizmetlerinin kalitesini artırmak ve nüfusa daha iyi bir ulaşım imkanı sunmak adına önemli bir adım olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Taksi Krizi Çözülüyor mu? İşte İBB’nin Çözüm Önerisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin