1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD’deki Jackson Hole Sempozyumu’na Nasıl Katıldı?

TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD’deki Jackson Hole Sempozyumu’na Nasıl Katıldı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD’de düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi. Karahan ve Powell’ın toplantısı, ABD’nin Wyoming eyaletinde bulunan Jackson Hole kasabasında gerçekleşti. Her yıl düzenlenen sempozyum, dünyanın en önde gelen merkez bankacılarını ve finansal piyasa katılımcılarını bir araya getiriyor ve bu yıl “Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi” teması ele alındı. Kansas City Fed’in ev sahipliğinde 1978’den bu yana düzenlenen sempozyumda, küresel ekonomiyi etkileyen çeşitli konular tartışıldı. Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik krizin yatışması, ticaret ağlarının değişmesi ve küresel finansal akışın tepkileri gibi konular da sempozyumda ele alındı.

Jackson Hole kasabası, çiftçilik ve kovboy kültürünün gelişiminde önemli bir rol oynayan sınır bir kasaba olarak bilinir. Sempozyumun görüldüğü bir fotoğraf, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın kovboy şapkası ve bandana takarak poz verdiği anı gösteriyordu. Ekonomist Şebnem Kalemli Özcan, sosyal medyada bu fotoğrafı paylaştıktan sonra daha sonra bu paylaşımı sildi ve TCMB Başkanı’nın yer almadığı bir gönderiyi paylaştı.

Sempozyum, ekonomi politikaları hakkında önemli bir platform sağlarken, bu yılın teması olan para politikasının etkinliği ve iletimi konusu da önemli bir tartışma konusu oldu. Küresel ekonomiyi etkileyen Kovid-19 salgını ve ekonomik krizin nasıl giderileceğine dair fikir alışverişi yapıldı. Kansas City Fed’in 1978’den beri düzenlediği sempozyum, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden gelen ekonomi uzmanlarını bir araya getiriyor ve ekonomik gelişmeleri değerlendirme imkanı sağlıyor.

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın görüşmesi, küresel ekonomik konuların ele alındığı önemli bir buluşmaydı. Sempozyumun yapıldığı Jackson Hole kasabasının geçmişine dair bilgiler ve çiftçilik ile kovboy kültürünün kasabaya yaptığı etki de katılımcılar tarafından değerlendirildi. Görsel medyada paylaşılan fotoğraf karesi, Karahan’ın farklı bir tarzla poz verdiği anı yansıtıyor ve tartışma konusu oldu. Şebnem Kalemli Özcan’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, sempozyumun renkli atmosferini yansıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD’deki Jackson Hole Sempozyumu’na Nasıl Katıldı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin