1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yumaklı’dan Çiftçilere Müjde: 2025-2027 Yılları İçin Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı!

Bakan Yumaklı’dan Çiftçilere Müjde: 2025-2027 Yılları İçin Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemelere ve diğer bazı tarımsal desteklere ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı. Bakan Yumaklı, bu kararla birlikte hayvancılık ve su ürünleri alanında olduğu gibi bitkisel üretimde de planlamalar yapıldığını belirtti. Kararın detaylarına göre, ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıl olarak belirlendi ve destek ödemeleri üretim döneminden önce açıklandı.

Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilirken, ÇKS’ye kayıtlı tüm bitkisel üreticiler destek alacak. Ayrıca üretim planlaması kapsamında stratejik ürünlere ilave destek verilecek, su kısıtı olan havzalarda münavebeye uygun üretime ek destek sağlanacak ve kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumla üretim yapanlar ilave destek alacak. Destek tutarları her yıl girdi maliyetlerine göre güncellenecek.

Bakan Yumaklı, çiftçilerin bu kararla planlı üretim yapabileceğini ve hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacaklarını önceden bilebileceklerini vurguladı. Bu sayede plansız üretimin getirdiği olumsuzlukların önüne geçilerek çiftçiler planlı üretime yönlendirilecek. 2024-2025 üretim sezonuyla başlayan 3 yıllık bitkisel üretim planlaması ve 2025-2026-2027 üretim yıllarını kapsayan desteklerle çiftçilere ve üreticilere hayırlı olsun denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı’dan Çiftçilere Müjde: 2025-2027 Yılları İçin Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin