1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye-Suriye İlişkilerinde Yeni Dönem Başlıyor: Abdullah Öcalan Operasyonu Sonrası İlişkiler Nasıl Gelişecek?

Türkiye-Suriye İlişkilerinde Yeni Dönem Başlıyor: Abdullah Öcalan Operasyonu Sonrası İlişkiler Nasıl Gelişecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler, yıllarca devam eden bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye tarafından korunması ve desteklenmesiyle gerilmişti. Ancak Türkiye’nin kararlı politikaları sayesinde Suriye, Öcalan’ı sınır dışı etmek zorunda kaldı. Bu olayın ardından başlayan süreçte Türkiye, bölgedeki diğer komşularıyla ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımlar attı.

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç karışıklıklar ise Türkiye-Suriye ilişkilerini olumsuz etkiledi. Ancak Türkiye, bu dönemde komşularıyla iş birliğini arttırarak terörle mücadele ve bölgesel kalkınmaya destek vermeyi hedefledi. Dışişleri kaynaklarına göre, komşularının toprak bütünlüğünü desteklemek ve bölgesel istikrara katkı sağlamak amacıyla Suriye ile ilişkileri geliştirmenin önemli olduğu belirtildi.

2011 öncesinde Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğu ve bölgenin istikrarına katkı sağladığı vurgulandı. Bu dönemde insanların refahını artırmaya yönelik politikaların uygulanmasıyla ikili ilişkilerin geliştiği ifade edildi. Dışişleri kaynaklarına göre, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruması, ulusal uzlaşı sağlaması ve insani yardımların kesintisiz devam etmesi gerektiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında 5 Ekim 2023’te durdurulan Birleşik Kara Devriyesi’nin yeniden başladığını duyurdu. Bu adım, Türkiye’nin Suriye’deki güvenlik endişelerine yönelik aldığı önemli bir karar olarak değerlendirildi. Türkiye’nin bölgedeki istikrarı desteklemeye yönelik adımlarının devam edeceği ve komşularıyla iş birliğini güçlendirmek için çaba sarf edileceği ifade edildi.

Sonuç olarak, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini eskisi gibi güçlendirmeye yönelik çabalarının devam ettiği ve bölgede istikrarın sağlanması için çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı. Öcalan’ın sınır dışı edilmesinin ardından Türkiye’nin bölgede güvenliği ve istikrarı sağlama yolunda attığı adımların önemli olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Suriye İlişkilerinde Yeni Dönem Başlıyor: Abdullah Öcalan Operasyonu Sonrası İlişkiler Nasıl Gelişecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin