1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ofis Kiraları Son 8 Yılın Zirvesinde! Levent İlk Sırada!

Ofis Kiraları Son 8 Yılın Zirvesinde! Levent İlk Sırada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de gayrimenkul arzı, hızla artan talebe yetişemiyor ve bu durum ofis kiralarının son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oluyor. Cushman&Wakefield’ın raporuna göre, konut piyasasında yaşanan durgunluk, ticari sektörü etkilemeyerek ofislerin yüksek talep görmesine sebep oluyor. Doluluk oranları, bu yılın ilk yarısında son 12 yılın en yüksek seviyesine çıkarak %89.7’ye ulaşıyor. Levent’teki ofislerin boş kalma oranı sadece %4.38 iken, kira fiyatları da artmaya devam ediyor.

İstanbul ofis pazarında genel arz, bazı ofislerin fonksiyonlarının değiştirilmesiyle 7.12 milyon metrekareye düşerken, Levent’teki birincil ofis kiraları dolar bazında yıllık %13.5 artarak metrekare başına aylık 42 dolara yükseliyor. İstanbul’un Anadolu yakasında ise ofis kiraları bir yılda dolar bazında %59.1 artarak metrekare başına aylık 35 dolara ulaşıyor. Esentepe-Gayrettepe hattında ise metrekare fiyatı aylık 32 dolara yükselirken, Ankara ve İzmir’de ise 18 dolar olarak kaydediliyor.

Cushman&Wakefield raporuna göre, perakende sektöründe de canlılık devam ediyor. Yılın ilk yarısında Manisa ve Malatya’da açılan AVM’lerle toplam AVM sayısı 441’e ulaşırken, yıl sonunda 11 yeni AVM’nin tamamlanmasıyla bu sayının 452’ye ulaşması bekleniyor. Ana caddelerde birincil kira fiyatları İstanbul’da metrekare başına aylık en yüksek 250 dolar olarak gerçekleşirken, Ankara’da 105 dolar ve İzmir’de 100 dolar olarak kaydediliyor. Ek olarak, lojistik sektöründeki kiralama işlemleri geçen yıla göre %138 artarak e-ticaretin büyümesi ve Türkiye’nin güçlü pazar potansiyeliyle paralel olarak artıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ofis Kiraları Son 8 Yılın Zirvesinde! Levent İlk Sırada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin