1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adalet Bakanı: “Başörtüsüne Ayrımcılık Kabul Edilemez”

Adalet Bakanı: “Başörtüsüne Ayrımcılık Kabul Edilemez”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesi ile reddedildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu’nun ‘Nefret ve ayrımcılık’ suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca harekete geçildiği belirtildi. Bakan Tunç, kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünün gasp edilmesinin 28 Şubat zihniyetinden kaynaklandığını ifade ederek, bu tür ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Tunç, Türkiye’nin eski dönemlerinde var olan bu tür ayrımcı yaklaşımların artık Anayasa’ya aykırı olduğunu ve herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirtti. Kimse dini inanç veya kanaatlerinden dolayı kınanamaz veya suçlanamaz. Temel hak ve özgürlüklerin korunduğu Türkiye’de din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olan her türlü ayrımcılığın tespit edilip, gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Adalet Bakanı, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve konunun takipçisi olduklarını belirtirken, ayrımcılığa neden olan her türlü durumun üzerine gidileceğini söyledi. Dilara Çiçek’in başörtülü olması sebebiyle görevinin reddedilmesine karşı ciddi bir duruş sergileyen Bakan Tunç, benzeri olayların tekrarlanmaması için gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin din ve vicdan özgürlüğünü temel alan yapısıyla bu tür olaylara izin vermeyeceğini belirten Bakan Tunç, ülkenin her kesiminden insanın eşit haklara sahip olduğunu ve herkesin inancına saygı duyulması gerektiğini dile getirdi. Adaletin, ayrımcılığa asla izin vermeyeceğini ve eşitlik ilkesi doğrultusunda hareket edileceğini vurguladı. Bakan Tunç, Türkiye’nin yasalar ve Anayasa çerçevesinde herkesin haklarının korunacağını ve adaletin tecelli edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı: “Başörtüsüne Ayrımcılık Kabul Edilemez”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin