1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Malatya Belediyesi, 5 Milyon TL’lik Klor İhalesiyle Gündemde

Malatya Belediyesi, 5 Milyon TL’lik Klor İhalesiyle Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 9 Temmuz tarihinde 21/B usulüyle ‘Sıvı Klor ve Gaz Klor’ alımı için ihale gerçekleştirdi. İhale kapsamında belirlenen yaklaşık maliyet 5 milyon 723 bin TL olarak açıklandı. Ancak, ihale Amanos Klor Arıtma Sistemleri şirketine 4 milyon 350 bin TL’ye verildi. İhaleyi alan şirket ile belediye arasında 25 Temmuz tarihinde sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan AKP’li başkan Sami Er, göreve geldiklerinde önceki Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan devralınan 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL borçla karşılaştıklarını belirtmişti. Er, bu borcun artmasına sebep olan faktörlerden birinin maaş ödemeleri olduğunu dile getirerek, maaşları kredi kullanarak ödediklerini söyledi. Borçları ödeyebilmek için gayrimenkullerinin satışını düşündüklerini ancak bu yöntemle de yeterli kaynağı sağlayamadıklarını ifade etti. Ankara’dan kaynak temin edilene kadar alternatif çözümler aradıklarını ancak bu süreçte de başarılı olamadıklarını belirtti.

Sami Er, belediyenin mali durumuyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından ihale sürecine de değindi. Su ve kanalizasyon altyapısı için yapılan sıvı klor ve gaz klor ihalesinin sonuçlanmasının ardından şirketle sözleşme imzalandığını duyurdu. Bunun belediyenin altyapı hizmetlerine daha iyi ve kesintisiz devam etmesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti. İhale sürecinin şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Er, belediyenin hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet sunmak adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ihale ile ilgili yapılan sözleşme, belediyenin hizmet kalitesini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. AKP’li başkan Sami Er’in mali durumla ilgili açıklamaları ve borç sorunlarına dikkat çekmesinin ardından yapılan ihale, belediyenin altyapı hizmetlerini sürdürmesi ve vatandaşlara kesintisiz hizmet sunması adına önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya Belediyesi, 5 Milyon TL’lik Klor İhalesiyle Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin