1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan büyük iç borçlanma hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan büyük iç borçlanma hamlesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki üç aylık dönem için iç borçlanma stratejisini açıkladı. Stratejiye göre, Eylül ayında 126,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık 177,6 milyar liralık, Ekim ayında 143,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 203,8 milyar liralık ve Kasım ayında 120,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 168 milyar liralık iç borçlanma yapılması planlanıyor.

Eylül ayındaki iç borçlanmanın 155 milyar lirası piyasadan ihale yoluyla, 3,6 milyar lirası doğrudan satışlardan ve 19 milyar lirası kamuya satışlardan olacak. Ekim ayındaki iç borçlanmanın ise 192,5 milyar lirası piyasadan ihale yoluyla, 4,3 milyar lirası doğrudan satışlardan ve 7 milyar lirası kamuya satışlardan oluşacak. Kasım ayında yapılacak iç borçlanmanın ise 156 milyar lirası piyasadan ihale yoluyla, 5 milyar lirası doğrudan satışlardan ve 7 milyar lirası kamuya satışlardan gelecek.

Bu dönemde toplamda 19 tahvil ihalesi düzenlenecek, 3 kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek ve 2 hazine bonosu yeniden ihraç edilecek. Eylül ayında 177,6 milyar lira, Ekim ayında 163 milyar lira ve Kasım ayında 272,9 milyar lira ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 223,4 milyar lirası dış borç servisinden oluşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı iç borçlanma stratejisi, belirlenen rakamlarla doğrudan yatırımcılara ve kamu kuruluşlarına borç verme yolunu tercih ediyor. Bu stratejinin, iç borç hizmetlerini karşılama ve borçlanma ihtiyacını dengeleme amacı taşıdığı görülüyor. Önümüzdeki üç aylık dönemde yapılacak olan iç borçlanmalar, genel ekonomik durumu ve bütçe politikalarını da yansıtarak, bu alanda önemli adımların atılmasını sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan büyük iç borçlanma hamlesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin