1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Küçük İşletmelere Kolaylık Sağlayacak Yeni Kararları Devreye Alacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Küçük İşletmelere Kolaylık Sağlayacak Yeni Kararları Devreye Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasının talepleri doğrultusunda “enflasyon muhasebesi”nde küçük işletmeler için kolaylık sağlanacağını açıkladı. Yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılacağını belirten Şimşek, Türkiye’de enflasyon muhasebesinin son olarak 2004’te uygulandığını ve 2021 yılı sonunda enflasyon düzeltmesi şartlarının oluştuğunu aktardı.

İş dünyasından gelen tepkiler üzerine 2023 yılı sonuna kadar enflasyon düzeltmesinin ertelendiğini söyleyen Bakan Şimşek, 2023 sonunda herhangi bir vergi ödenmeden bilançoların düzeltileceğini ve 2024 yılı ikinci geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesinin uygulanacağını belirtti. Küçük işletmelerin enflasyon düzeltmesinden daha az etkilenmelerini sağlamak amacıyla yeni kararlar alındığı vurgulandı.

Şimşek, 1,5 milyon mükellefin enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılacağını duyurdu. 2023 sonunda cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacağını belirtti. Düzeltme beyannamesini 6 Eylül 2024’e kadar veren mükelleflerin herhangi bir ceza veya faiz ödemeyeceği bilgisi paylaşıldı.

Yatırım yapan mükelleflerin enflasyon düzeltmesinden kaynaklı olumsuz etkilerini azaltmak için çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte, yatırım maliyetlerini artırmadan çözüm bulacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışıldığı aktarıldı.

Enflasyon düzeltmesinin şirketler üzerindeki etkilerini azaltmayı amaçlayan tebliğle, faaliyetlerini yabancı finansman kaynaklarıyla sürdüren ve olumsuz etkilenebilecek 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede sermayeden ziyade yabancı finansman kaynakları kullanan işletmelerin daha az etkilenmesi ve vergi yüklerinin azaltılması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Küçük İşletmelere Kolaylık Sağlayacak Yeni Kararları Devreye Alacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin