1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Büyük Zafer Coşkusu: Fener Alayları Geceyi Aydınlattı

Büyük Zafer Coşkusu: Fener Alayları Geceyi Aydınlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken, fener alayları geceyi aydınlattı. Büyük Zafer coşkusu sokaklara, meydanlara taştı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde, Büyük Taarruz’un 102’nci yıl dönümü fener alayı ve düzenlenen konser ile kutlandı. Ataşehir Bulvarı’nda başlayan fener alayı, Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşların marşlar eşliğinde Amfili Park’ta son buldu.

Ankara’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, kentin çeşitli noktalarında düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaş, meşalelerle geceyi aydınlatarak yürüdü.

Antalya’da bir gece önce, yüzlerce Antalyalı, Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Antalyalılar, cep telefonlarıyla ışık tutarak ve bayrakları ile görkemli bir manzara oluşturdu.

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, vatandaşların ilgi gösterdiği Zafer Yürüyüşü, meşaleler ve Yumurtalık Kalesi’ndeki tekneler eşliğinde gerçekleşen ışık gösterisi ile bayrama renk kattı.

Mardin’de, 30 Ağustos’ta, Birinci Cadde’de toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Fener alayında, 47 metre uzunluğundaki Türk bayrağı da taşındı.

Tunceli’de, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun ev sahipliğinde, Keban Baraj Gölü üzerinde feribotla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi.

Her yıl olduğu gibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yüzbinler Anıtkabir’e akın etti. Anıtkabir, 30 Ağustos’ta 352 bin 26 ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Anıtkabir, yılın ilk 7 ayında 2 milyon 504 bin 917 ziyaretçi ağırladı. Anıtkabir’i ziyaret edenler arasında Azerbaycan’dan gelen 30 şehit ailesi de vardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyük Zafer Coşkusu: Fener Alayları Geceyi Aydınlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin