1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyonla Mücadelede Son Çeyrekte Düşüş Bekliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyonla Mücadelede Son Çeyrekte Düşüş Bekliyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla verileri değerlendiren Şimşek, güçlenen finansal istikrarın, ekonomideki dengelenmenin ve beklentilerdeki iyileşmenin son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş beklentisini dile getirdi. Ayrıca, yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngördü.

Şimşek, paylaşımında dezenflasyonun belirginleştiğine vurgu yaparak, yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52’ye düştüğünü belirtti. Ağustos ayında aylık enflasyonun yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleştiğini ifade etti. Aylık gıda enflasyonunun ise 4 yıl sonra negatif bir seyir izlediğini dile getirdi. Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun düşüş eğiliminde olacağını ve yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşeceğini öngördü.

Program hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılıklarının açık olduğunu belirten Şimşek, düşen enflasyonun, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirmesinin yanı sıra verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yapılan enflasyon açıklamaları üzerine yaptığı değerlendirmede, Türkiye ekonomisinin finansal istikrarının güçlendiğini, ekonomide denge sağlandığını ve beklentilerin iyileştiğini belirtti. Aylık enflasyonun önümüzdeki çeyrekte düşüş eğilimine gireceğini ve yıl sonunda belirlenen tahmin aralığında gerçekleşeceğini öngördü.

Şimşek, enflasyondaki dezenflasyon sürecine dikkat çekerek, yıllık enflasyonun son 3 ayda önemli ölçüde gerileyerek yüzde 52 seviyesine düştüğünü aktardı. Ağustos ayında aylık enflasyonun yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 seviyesine gerilediğini belirtti. Gıda enflasyonunun da 4 yıl sonra negatif bir seyir izlediğinin altını çizdi. Ayrıca, özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirerek verimliliği, inovasyonu ve yüksek katma değerli üretimi ön plana çıkarmasının önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyonla Mücadelede Son Çeyrekte Düşüş Bekliyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin