1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. KILIÇDAROĞLU: AKŞENER, ALTILI MASADAN NİÇİN KALKTI? NEDEN GERİ DÖNDÜ? SORUN ONA! – DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR!

KILIÇDAROĞLU: AKŞENER, ALTILI MASADAN NİÇİN KALKTI? NEDEN GERİ DÖNDÜ? SORUN ONA! – DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

**KILIÇDAROĞLU: AKŞENER, ALTILI MASADAN NİÇİN KALKTI? NEDEN GERİ DÖNDÜ? SORUN ONA!**

Tartışma sürüyor ve eteklerdeki taşlar dökülmedikçe de sürecek gibi.

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruyor. Kılıçdaroğlu, önceki gün Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar’a röportaj verdi. Avşar’ın sorusu ve CHP’nin eski liderinin yanıtıyla başlayalım:

“Meral Hanım çıkıp, ‘Ben bu adaylığı bilmiyordum’ tarzında açıklamalar yaptı. Adaylığınız konusunda eksik istişareler olabilir mi?”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir özel bir tartışma zemini yaratmak istemiyorum ama az önce söyledim. Biz Altılı Masa’da oy birliğiyle karar aldık. Süreci enfekte eden Meral Hanım’ın kalkması ve sonra dönmesiydi. Şu soruyu Meral Hanım’a sormanızı isterim; Altılı Masa’dan niçin kalktı? ‘Kumar Masası’ dediği Altılı Masa’ya niçin döndü?” şeklinde yanıtladı.

O dönemi yakından takip eden bir gazeteci olan ve geçen yıl yayımladığı “MASA/96 Saatin Öyküsü” kitabında ayrıntılarıyla anlattığı süreçle ilgili biraz daha detay paylaşacak. Hatırlatmakta fayda var; Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’le ilgili içinde “ihanet” geçen bir cümle kurmuştu. Kılıçdaroğlu’na yöneltilen soru şuydu: “İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener’i, yeni tarzıyla Külliye’de görünce ne düşündünüz, aklınızdan ne geçti?” CHP’nin eski lideri ilk kez bu kadar açık konuştu ve dedi ki: “Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım… Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz.” Akşener de bana yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu mahkemeye vereceğini söyledi ve ekledi: “Mahkemede hesaplaşacağız kendisiyle. Her şeyin nasıl olduğunu çok açık, net ve kendi içimde tuttuğum her şey dahil dilekçede olacak. (13 Ağustos 2024/SÖZCÜ Gazetesi)”

“Ayrılık açıklamasını yazan akademisyenler”

Tarih 3 Mart 2023. Akşener, 2 Mart gecesi Saadet Partisi’ndeki masa toplantısından sonra kameraların karşısına geçti ve şunları söyledi:

“Biz de İYİ Parti olarak; 3 yılı aşkın bir süredir; Sayın Erdoğan’a karşı, açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda, görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu. Ayrıca aday belirleme sürecinin, sağlıklı yönetilmesi için; her bir siyasi partinin, ayrı ayrı belirleyeceği, araştırma şirketlerinin, yapacakları çalışmalar ışığında, ortak cumhurbaşkanı adayının, veriye dayalı, rasyonel ve objektif bir usul ile belirlenmesini de önerdik. Ancak maalesef ve maalesef; bu görüş ve önerilerimiz, masadaki paydaşlar tarafından, kesin bir biçimde reddedildi. Bu vesileyle, anlamış olduk ki; şahsi hırslar, Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki; kişisel ajandalar uğruna, mübah sayılan, kuyruklu yalanlar; milletin kazandığı, bir büyük hakikate, tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki; yenilgi büyüyen küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı, kutlu bir za. fer…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KILIÇDAROĞLU: AKŞENER, ALTILI MASADAN NİÇİN KALKTI? NEDEN GERİ DÖNDÜ? SORUN ONA! – DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin