1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Ukrayna’da Dev Hükümet Değişikliği! En Az Altı Yetkili İstifa Etti

Ukrayna’da Dev Hükümet Değişikliği! En Az Altı Yetkili İstifa Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’da önemli bir hükümet değişikliği yaşanıyor. En az altı üst düzey yetkili, görevlerinden istifa etti. İstifa edenler arasında silah üretiminden sorumlu stratejik endüstriler bakanı Alexander Kamyshin, adalet bakanı Denys Maliuska, çevre koruma bakanı Ruslan Strilets, başbakan yardımcıları Olha Stefanishyna ve Iryna Vereshchuk, ve Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu başkanı Vitaliy Koval yer alıyor. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Zelensky’nin üst düzey danışmanlarından Rostyslav Shurma da görevden alındı.

Başkan Zelensky, hükümetteki değişimlerin Ukrayna için gerekliliğini vurgulayarak, hükümetin bazı alanlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde hükümette yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Ancak, muhalefetten gelen eleştiriler var. Muhalefet milletvekili Iryna Gerashchenko, hükümet değişikliklerini eleştirerek, iktidarın entelektüel ve kadro krizini göz ardı ettiğini ifade etti ve birlik hükümeti kurulması çağrısında bulundu.

Bu değişikliklerin duyurulduğu gün, Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava kentine düzenlediği saldırı sonucunda 51 kişi hayatını kaybetti ve 271 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Zelensky, Rusya’nın bu saldırısının bedelini ödeyeceğini söyledi ve Batı’dan daha fazla hava savunma sistemi talep etti. Zelensky, Rusya’nın Şubat 2022’de başlattığı tam ölçekli işgalden bu yana hükümetini birçok kez yeniden yapılandırdı. Geçmişte savunma bakanı Oleksii Reznikov ve Kiev’in en üst düzey komutanı Valerii Zaluzhnyi gibi isimler görevden alındı.

Ukrayna’daki beş bakanlık pozisyonu hala doldurulmayı bekliyor. Zelensky’nin ilk cumhurbaşkanlık dönemi planlanan tarihten önce Mayıs 2024’te sona erecekti, ancak şu anda sıkıyönetim altında devam ediyor. Olası hükümet değişikliklerinin Ukrayna’nın iç ve dış politikasını etkileyebileceği düşünülüyor. Bu çerçevede, gelecekteki gelişmeler merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’da Dev Hükümet Değişikliği! En Az Altı Yetkili İstifa Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin