1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Parti’den Kongre Kararı: Büyük Kongre Süreci Başladı

AK Parti’den Kongre Kararı: Büyük Kongre Süreci Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde toplandı. Erdoğan, toplantıda kongre kararını imzaladı ve böylece AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongre süreci resmen başlamış oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kongre süreci ile ilgili MKYK’ya teşkilat başkanı Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldığını belirtti. Mart sonuna kadar takvimin tamamlanması bekleniyor. Delege seçimleri 21 Eylül’de başlayacak, belde kongreleri 12 Ekim’de yapılacak, ilçe kongreleri ise 12’de başlayacak. İl kongreleri ise 28 Aralık’ta başlayacak ve mart sonuna kadar devam edecek.

Ömer Çelik, siyaseten birbirlerinin rakibi olduklarını ancak hasım olmadıklarını belirterek, Atatürk’e ve Erdoğan’a karşı yapılan tavırları kınadı. Yöneticiler arasında rekabet olabileceğini ancak vatandaşlara hakaret edilmemesi gerektiğini vurguladı. Özel’in açıklamalarını eleştirerek, “2024 yılının en kötü esprisi” olduğunu söyledi. BRICS’e resmi üyelik başvurusuyla ilgili olarak ise somut bir gelişme olmadığını belirtti.

Çelik, yemin görüntülerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, teğmenlere hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Atatürk’e saygı göstermenin, Erdoğan’a mesaj olarak algılanmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonbaharda yoğun diplomasi trafiğini sürdürecek. Eylül ayının ikinci yarısında ABD-New York’ta BM Zirvesi’ne, Ekim ayında ise Rusya-Kazan’da düzenlenecek BRICS Zirvesi’ne katılması bekleniyor. BRICS Dönem Başkanlığını devralan Rusya Federasyonu, Kazan’da 16. BRICS Zirvesi’ni 22-24 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmamış olsa da, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı ve Kremlin Sözcüsü sözcülüğü bu konuda bilgi vermeye başladı.

Erdoğan ayrıca 21-26 Eylül tarihleri arasında BM Genel Kurulu nedeniyle ABD-New York’a ziyarette bulunacak ve BM kürsüsünden uluslararası kamuoyuna mesajlarını iletecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’den Kongre Kararı: Büyük Kongre Süreci Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin