1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kara Harp Okulu’nda Kılıçlar Kesen Teğmenlerin Yemini Olay Yarattı – Devlet Bahçeli’den Açıklama Geldi!

Kara Harp Okulu’nda Kılıçlar Kesen Teğmenlerin Yemini Olay Yarattı – Devlet Bahçeli’den Açıklama Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreni ülkenin en önemli gündem maddesi haline geldi. Tören sonrasında ant içen 960 mezun teğmenden 400’e yakını, yaklaşık bir saat sonra geleneksel subaylık yemini etti. Resmi törenin ardından kılıçlarıyla bir araya gelen teğmenler, dönem birincisi olan Teğmen Ebru Eroğlu liderliğinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attıktan sonra bir ant daha içtiler. Ancak bu yeminden alıntılanan bazı ifadeler, bazı kesimler tarafından eleştiri konusu oldu.

Mezuniyet töreninde 989 Harbiyeli mezunun diploma almasıyla son bulan 190 yıllık bir gelenekten bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törende yaşanan yemin olayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 30 Ağustos 2024 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin yemin konusunda detaylı bir açıklama yaptı. 989 mezun arasında yer alan 72 misafir öğrencinin de dikkate alındığı belirtilen açıklamada, mezun olan her subayın Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmetler Kanunu’nun 37. maddesinde belirtilen yemini seslendirdiği kaydedildi.

Bahçeli, tören sonrası meydana gelen ve yaklaşık 300 teğmenin katıldığı ikinci yemin olayının toplumda ve siyasette tartışmalara yol açtığını ifade etti. siyaset ve toplum gündeminde yer alan ve sıkça tartışılan yemin olayının amacının ne olduğunu sorgulayan Bahçeli, Atatürk’ün anısının istismar edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bölünmeler ve ayrılıkların önüne geçmek adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Bahçeli’nin açıklamalarında, hukuk ve demokrasinin önemine vurgu yapılarak, ülkede belirlenmiş kuralların ihlal edilmemesi gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, CHP gibi partilerin yemin meselesini istismar etmesi ve toplumu kutuplaştırmaya yönelik adımlar atması eleştirilere konu oldu. Bahçeli, MHP olarak bu meseleyi yakından takip edeceklerini ve netlik kazanması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

İlgili açıklamalar, tören sonrası yaşanan ikinci yemin olayının kamuoyunda ve siyasette yarattığı tartışmaları derinleştirdi. Bahçeli’nin konuşması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparken, ulusal değerlerin korunması gerektiğine dikkat çekti. Mezuniyet töreninin ardından gündeme oturan yemin meselesi, siyasi ve toplumsal anlamda önemli bir konu olarak değerlendirilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kara Harp Okulu’nda Kılıçlar Kesen Teğmenlerin Yemini Olay Yarattı – Devlet Bahçeli’den Açıklama Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin