1. Haberler
  2. Ankara
  3. Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli 10 Gün Önce Açılacak!

Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli 10 Gün Önce Açılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin planlanandan 10 gün önce, 20 Ekim 2021 tarihinde açılacağını duyurdu. Tünelin açılma tarihinin erkene çekilmesiyle birlikte sürücülerin ulaşım konusunda büyük rahatlama yaşayacakları bekleniyor. 3 yıldır devam eden çalışmaların sonunda tamamlanan Bolu Dağı Tüneli, Ankara ile İstanbul arasındaki seyahat süresini önemli ölçüde kısaltacak. Özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık ulaşımda sorun yaşanan Bolu Dağı’nın aşılmasında büyük bir kolaylık sağlayacak olan tünel, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sunacak.

Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli projesinin büyük önem taşıdığı ve vatandaşların beklentilerini karşılayacağı vurgulandı. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte, sürücülerin kış aylarında yaşadıkları yoğun trafik ve kapanma sorunlarının önüne geçileceği belirtildi. Özellikle iş seyahati yapanların ve ticari araç sahiplerinin sıkça kullandığı Ankara-İstanbul güzergahında yaşanan tıkanıklıkların azalması, ekonomiye olumlu yönde katkı sağlayacak.

Bolu Dağı Tüneli projesi, çevre düzenlemesi ve doğa koruma çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Projenin hayata geçirilmesinde doğal yaşamın korunması ve çevrenin tahrip edilmemesi büyük bir özenle ele alındı. Tünelin yapımı sürecinde oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için çeşitli önlemler alındı ve doğa dostu bir proje olması için çalışmalar sıkı bir şekilde denetlendi. Bu sayede, tünelin açılmasıyla birlikte doğal yaşamın zedelenmemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu’nun açıkladığı bu sevindirici haber, sürücüler arasında büyük bir memnuniyet yarattı. Bolu Dağı Tüneli’nin erken açılmasıyla birlikte, hem ulaşım sorunları en aza indirilmiş olacak hem de Ankara ile İstanbul arasındaki seyahat süresi kısaltılarak daha konforlu bir yolculuk imkanı sunulacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin ekonomik ve turistik potansiyeli de artacak ve Bolu Dağı’nın zorlu geçiş şartlarıyla mücadele eden sürücüler için yeni bir dönem başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Bolu Dağı Tüneli 10 Gün Önce Açılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin