1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs Gerilimi!

Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs Gerilimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuklu 4 sanık ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıkların katılımıyla bir duruşma gerçekleşti.

Duruşmada Hakan Akay, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı ile özdeşleştirdiklerini ve olay günü bu yasaklara karşı çıkacaklarını savundu. Akay ayrıca suçlamaları reddetti ve dava dosyasındaki fotoğrafların hukuka aykırı yöntemlerle elde edildiğini iddia etti.

Rıdvan Uzun da Taksim Meydanı’nda yürümek istediklerini ancak kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşılaştıklarını belirterek suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını dile getirirken, tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, savunmaların ardından tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verdi ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Duruşma sonrası bir grup, İstanbul Adliyesi’nin önündeki alanda basın açıklaması yapıp pankart açıp slogan attıktan sonra dağıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 34 sanık hakkında çeşitli suçlamalar bulunuyor ve farklı cezalar talep ediliyor. Suçlamalar arasında kamu malına zarar vermek, kamu görevlisine direnme ve kanuna aykırı gösteriler yapmak gibi suçlar yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs Gerilimi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin