1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahar Candan ve Nihal Candan Hapis Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

Bahar Candan ve Nihal Candan Hapis Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahar Candan ve Nihal Candan hakkında dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarından açılan davanın ilk duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Kaan Onur Apaydın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuklu Bahar Candan, tutuksuz Nihal Candan ve diğer sanıklar ile avukatlar da duruşmada hazır bulundular.

Nihal Candan, kardeşi Bahar Candan’a destek olmak amacıyla duygusal anlar yaşadığı duruşmada, “Herkes seninle. Her şey çok güzel olacak hep yanında olacağız. Çok dua ettim sana. Gökyüzü beyazdır sen de beyazsın” şeklinde konuştu. Tutuklu sanık Berk Eroğlu savunmasında, örgüte üye olmadığını ve iddianamede adı geçen kişilerle bir bağının olmadığını belirtti. Suç teşkil edecek hiçbir davranışı olmadığını ifade etti.

Duruşma, sanıkların 6 Eylül Cuma günü yapacakları savunmaları ile devam edecek. Olayın geçmişine dair Kuçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 şüpheli bulunmaktadır. İddianamede, Kaan Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun örgütün elebaşları olduğu belirtilmiş ve örgütün dolandırıcılık ve tefecilik suçları işleyerek gelir elde ettiği ifade edilmiştir. Örgüt üyelerinin suç dünyasında “Sazan Sarmalı” olarak tabir edilen dolandırıcılık yöntemini büyük bir kolaylıkla uyguladığı belirtilmiştir.

Bahar Candan hakkında “suç örgütüne üye olmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Gülnihal Çiçek’in aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmiştir. Dava süreci devam ederken, sanıkların savunmaları ve delillerin değerlendirilmesi ile birlikte sonuçlanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahar Candan ve Nihal Candan Hapis Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin