Bölgeye gelen İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Batur, söz konusu yapıyla ilgili 21 Ağustos tarihinde müdürlüğe gelen bir ihbar sonrasında harekete geçtiklerini belirtti. Ekiplerin inceleme yaptığını ve kaçak yapılaşma tespit edildikten sonra mühürleme işlemi uygulandığını ifade etti. Ayrıca, ilgili kanunlar uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kamu kurumlarının hukuka riayet etmesi gerektiğini vurgulayan Batur, yasal mevzuat neyi emrediyorsa onu yapmakla mükellef olduklarını belirtti.
İskansız yapıların yıkım işlemini koordine ettiklerini belirten Batur, alanda 7 parça yapı bulunduğunu ve bunlardan 2’sinin iskanlı, 5’inin iskansız olduğunu bildirdi. Batur, kaçak yapının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğünün sorumlu olduğunu vurgulayarak, işlemlerin hukuki çerçevede gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.
Doğaya zarar verilmemesi gerektiğini vurgulayan Batur, yıkım işleminin birkaç gün içinde tamamlanacağını belirtti. Eksilen ağaçların yerlerine dikileceğini de sözlerine ekledi. Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu ise kaçak yapılarla ilgili bilgi vermek amacıyla açıklamalarda bulundu. Konunun bir Rus iş adamına satılmış olduğunu ve basit onarım belgesi düzenlendiğini belirten Karaoğlu, yapılan tespitler sonucunda yıkım kararı aldıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
İş makinelerinin ağaçlara zarar vermesi üzerine Karaoğlu, müdahale edeceklerini ve ağaçların yerine dikileceğini ifade etti. Yıkım çalışmalarının yarın da devam edeceği belirtildi.