1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TIR Devrildi, 100 Hayvan Telef Oldu: İşte Detaylar!

TIR Devrildi, 100 Hayvan Telef Oldu: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis-Baykan kara yolunda, Deliklitaş mevkisinde meydana gelen kaza, 52 AAK 730 plakalı TIR’ın sürücüsü Subhi Görkmen’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldi. TIR’ın devrilmesiyle birlikte olay yerinde 100 koyun ve keçi hayatını kaybederken, 15 küçükbaş hayvan ise yaralandı.

Kazada yara almadan kurtulan sürücü Görkmen, olayın ardından polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. TIR’da bulunan hayvanların ölümüyle birlikte bölgeye kısa sürede kasaplar sevk edildi ve yaralı hayvanların kesilerek etlerinin alınmasına karar verildi. Bu süreçte 15 küçükbaş hayvan, kasaplar tarafından kesilerek etleri parçalara ayrıldı.

Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve kaza anı, olay yerindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Yetkililer, kaza sonucunda meydana gelen maddi hasarın yanı sıra hayvanlara verilen zararın da tespit edilmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

Öte yandan, TIR’ın devrilmesi sonucu kapanan yol trafiğe kapatılarak alternatif güzergahlar belirlendi. Ekipler, TIR’ın kaldırılması ve yolun tekrar trafiğe açılması için yoğun bir çalışma yürütmektedir. Kazanın meydana geldiği bölgede trafik akışının normale dönmesi için ekiplerin çalışmaları sabaha kadar süreceği belirtildi.

TIR kazası, bölgedeki vatandaşlar arasında endişe ve üzüntüye neden olurken, hayvanseverler ise yaşanan olayın etik olmadığını ve hayvanların ölümünün engellenebilmesi için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı. Kazada hayatını kaybeden hayvanların sayısının fazla olması, bölgede tartışmalara neden oldu ve hayvan hakları savunucuları konuyla ilgili duyarlılık çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TIR Devrildi, 100 Hayvan Telef Oldu: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin