1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Çin, Batı Ülkelerine Rağmen Elektrikli Otomobil Pazarında Yükselişte

Çin, Batı Ülkelerine Rağmen Elektrikli Otomobil Pazarında Yükselişte

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Kanada gibi Batı ülkeleri, Çin’den ithal edilen bazı elektrikli araçlara geçici tarifeler uygulamaya başladı. Ancak, Bu vergilerin özellikle Çinli markaları etkilemediği görüldü. Dünya genelinde en büyük elektrikli araç üreticisi olan Çin merkezli BYD, ağustos ayında rekor sayıda elektrikli otomobil sattı. BYD’nin ağustos satışları bir önceki yıla göre yüzde 30 artarak 370000 adede ulaştı. Bu satışların yaklaşık yarısı tam elektrikli, diğer yarısı da fişli hibrit modellerden oluştu. BYD’nin yıllık elektrikli otomobil satışları yüzde 12 artarken, hibrit satışları yüzde 48,3 arttı.

Çinli elektrikli araç üreticilerinden Xpeng, ağustosta 14000 adet elektrikli otomobil sattı. Bu satışlar bir önceki aya göre yüzde 26, bir önceki yıla göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Xpeng, uygun fiyatlı sedan modeli Mona Mo3’ü tanıtmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Üst sınıf elektrikli otomobil üreticisi Nio, ağustos ayında 20176 yeni elektrikli otomobil sattı. Bu dönemde firmanın satışları yüzde 4 arttı.

Çinli elektrikli araç üreticisi Zeekr, ağustos ayında 18015 otomobil sattı. Bu satışlar bir önceki aya göre yüzde 15, bir önceki yıla göre yüzde 46,4 arttı. Çin’de üretilen Tesla modellerinin ağustos satışları ise 86697’ye ulaştı. Tesla’nın satışları bir önceki aya göre yüzde 17 artarken, bir önceki yıla göre yüzde 3 yükseldi. Bir diğer Çinli araç üreticisi Li Auto, ağustos ayında 48122 otomobil sattı. Bu satışlar bir önceki yıla göre yüzde 37,8 artmasına rağmen bir önceki aya göre yüzde 5,6 düştü.

ABD, AB ve Kanada gibi ülkeler, Çinli üreticilere yönelik ek vergiler uyguluyor. ABD ve Kanada yüzde 100 gümrük vergisi uygularken, AB’nin vergileri yüzde 36,3’e kadar çıkabilecek şekilde yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu vergi uygulamaları, yerel üreticileri korumak amacıyla hükümet tarafından alınan önlemler olarak değerlendiriliyor. Ancak, Çinli markaların satışlarındaki artış, bu vergilerin etkilerinin sınırlı olduğunu ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin, Batı Ülkelerine Rağmen Elektrikli Otomobil Pazarında Yükselişte
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin