1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de Elektrikli Araç Satışları Yüzde 94,7 Artarak Rekor Kırdı!

Türkiye’de Elektrikli Araç Satışları Yüzde 94,7 Artarak Rekor Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, Ocak-Ağustos döneminde geçen yıla kıyasla yüzde 0,2 artarak 762,152 adede ulaştı. Otomobil satışları, yüzde 3 artışla 605,639 adet olurken hafif ticari araç satışları yüzde 9,5 azalışla 156,513 adede geriledi.

Ocak-Ağustos döneminde “tam elektrikli” otomobil satışları yüzde 94,7 artış göstererek 47,032 adede ulaştı. Tam elektrikli araçların pazar payı geçen yıla kıyasla yüzde 4,1’den yüzde 7,8’e yükselirken, hibrit araçların pazar payı yüzde 10,5’ten yüzde 15,7’ye çıktı. Toplam pazarın yüzde 24,1’i elektrikli veya hibrit araçlardan oluştu.

ODMD verilerine göre TOGG, yılın ilk sekiz ayında elektrikli otomobil pazarında liderliğini sürdürdü. 14,849 adetlik satışıyla en yakın rakibine 10,004 adet fark atan TOGG’un pazar payı yüzde 31,57 olarak kaydedildi. Bu dönemde en fazla satılan elektrikli markalar Togg, BMW ve Tesla oldu.

Elektrikli otomobil pazarının model bazında incelendiğinde, Togg T10X, Tesla Model Y, KG Mobility Torres, BMW X1 ve BMW 5 Serisi en çok tercih edilen modeller arasında yer aldı. Ayrıca yalnızca Ağustos ayında, Tesla, Hyundai ve Togg en çok satılan elektrikli otomobil markaları oldu.

Sonuç olarak, Türkiye’de elektrikli otomobil satışları her geçen yıl artarken, TOGG’un pazar liderliğini koruması ve diğer markaların da pazarda paylarını arttırması sektörün geleceği açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bu trend devam ettiğinde, Türkiye’nin elektrikli araç pazarında daha da güçlenerek sürdürülebilir bir mobilite stratejisi benimsemesi mümkün olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Elektrikli Araç Satışları Yüzde 94,7 Artarak Rekor Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin