1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Kurtuluş Günü Kutlamalarında Solo Türk Gösterileri Yapılmadı: İzmirliler Tepkili!

İzmir Kurtuluş Günü Kutlamalarında Solo Türk Gösterileri Yapılmadı: İzmirliler Tepkili!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı ve İzmir’in kurtuluşunun 102. yılının gururla kutlandığı bir gün olarak geçti. Sabah saat 09.00’da başlayan 102. Yıl Zafer Yürüyüşü, tüm gün süren kutlamalarla devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndan Lozan Meydanı’na yapılan Fener Alayı yürüyüşüyle sona eren etkinlikler, bu yıl Solo Türk gösterilerinin olmamasıyla gölge düştü. Tasarruf tedbirleri nedeniyle Solo Türk gösterilerinin yapılmadığı belirtilse de, İzmirliler bu duruma tepki gösterdi.

Solo Türk’ün 9 Eylül’de gösteri yapmaması Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in de tepkisini çekti. Başkan Sengel, 9 Eylül gururunun coşkuyla yaşandığını ancak Solo Türk gösterilerinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tasarruf tedbirlerinin milli bayram kutlamalarını kapsamadığını vurgulayan Sengel, Solo Türk’ün İzmirliler için önemli olduğuna ve bu tür etkinliklerin milli duyguları canlandırdığına dikkat çekti. Tasarruf tedbirleri bahanesinin Solo Türk gösterilerinin engellenmesine üzüldüklerini ifade eden Sengel, bu durumu kabul etmediklerini dile getirdi.

Solo Türk’ün 9 Eylül etkinliklerinde yer almaması, İzmirlilerde hayal kırıklığı yaratmış olsa da, törenlerin coşkusu ve anlamı yine de yaşandı. Sengel’in Solo Türk gösterilerinin önemine vurgu yapmasıyla birlikte, İzmir’in tarihi günü kutlama ve anlamını sürdürdü. Tasarruf tedbirlerinin milli bayramların kutlanmasını etkilememesi gerektiği vurgulanarak, Solo Türk’ün İzmir semalarında olmayışının üzücü olduğu belirtildi. Solo Türk’ün milli duyguları canlandıran bir unsura dönüştüğü ve bu tür gösterilerin öneminin altı çizildi. 9 Eylül’ün kutlamalarına her yıl olduğu gibi coşkuyla devam edilirken, Solo Türk’ün katkısı ve yerinin ayrı bir önemi olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Kurtuluş Günü Kutlamalarında Solo Türk Gösterileri Yapılmadı: İzmirliler Tepkili!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin