1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonla Mücadelede Kararlı: Tek Haneli Rakamlara Düşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonla Mücadelede Kararlı: Tek Haneli Rakamlara Düşecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Teğmenlerin yemini konusunda yeni bir açıklama yapmayan Erdoğan, enflasyonla ilgili hedeflerini vurguladı. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Erdoğan, muhalefetin gündemine rağmen bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.

TÜİK verilerine göre, 2024 Ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. Son tek haneli enflasyon rakamı ise 2019 Ekim ayında yüzde 8,55 olarak kaydedilmişti. Enflasyonun 58 aydır çift haneli seviyelerde seyrettiği belirtilirken, 2024 yılına ait ayrıntılı enflasyon verileri de paylaşıldı. Bu verilere göre, enflasyonun ardışık aylarda yüzde 64,86’dan başlayarak yüzde 51,97’ye kadar değişim gösterdiği görüldü.

Toplantıda ayrıca Dilruba Kayserilioğlu adlı vatandaşın CHP etkinliğindeki protokolde yer almasına ilişkin de Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan, sorumlu siyaset anlayışının önemine vurgu yaparken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun millete özür borcu olduğunu belirtti. Dilruba Kayserilioğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından onurlandırılmasını eleştiren Erdoğan, siyasi partilerden sağduyulu tavırlar sergilemelerini ve millete saygı göstermelerini istedi. Aynı zamanda Erdoğan, 30 Ağustos’ta Dilruba Kayserilioğlu’nu onur konuğu olarak ağırlayan CHP’nin tutumunu mahcubiyetle karşılanması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’ın konuşmasında enflasyonla mücadele ve siyasi ahlak konularına odaklanması, ekonomik ve siyasi istikrarın önemine dikkat çekti. Toplantı, AKP’nin gelecek dönem stratejilerini belirlemek adına önemli bir zemin oluştururken, partinin en önemli hedeflerinin enflasyonu kontrol altına almak ve ülke genelinde istikrarı sağlamak olduğu bir kez daha vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enflasyonla Mücadelede Kararlı: Tek Haneli Rakamlara Düşecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin