1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Zelenskiy: Batılı Ülkelerin Uzun Menzilli Silahları Kullanması İçin Çağrı!

Zelenskiy: Batılı Ülkelerin Uzun Menzilli Silahları Kullanması İçin Çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşın sona ermesi ve Rusya’yı barışa zorlaması için Batı ülkelerinin ürettiği uzun menzilli silahların kullanılmasına izin verilmesi gerektiğini dile getirdi. Zelenskiy, 20. Yalta Avrupa Stratejisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiğini vurgulayarak, Batılı ülkelerden temin edilen uzun menzilli silahların Rus askeri hedeflerine karşı kullanılması gerektiğini belirtti. Ancak, şu anda ellerindeki uzun menzilli silahları kullanamadıklarını ve bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Zelenskiy, ABD ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmede uzun menzilli silahların kullanımına dair taleplerini detaylandırdığını belirtti. Rusya’nın askeri hedeflerine karşı operasyonların Ukrayna’nın yanı sıra müttefik ülkeler tarafından da yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, uzun menzilli silahların savaşın seyrini değiştirebileceğini ve Rusya’yı barış masasına zorlayabileceğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı, savaşın uluslararası hukuk ilkelerine göre sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaşı sürdürme arzusunda olduğunu savundu. Zelenskiy, savaşın sona erdirilmesi için güçlü ve kararlı küresel kararların alınması gerektiğini, iki olası çözüm yolundan bahsederek Ukrayna’nın güçlü pozisyonlar elde etmesi gerektiğini belirtti.

Devam eden savaşa ilişkin İran’ın rolüne de değinen Zelenskiy, İran’ın Rusya’ya füze sevkiyatında bulunduğu bilgisine ulaştıklarını ifade etti. Zelenskiy, İran yapımı füzelerin terör saldırılarında kullanıldığını belirterek, müttefik güçlerle birlikte bu füzelerin imha edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Zelenskiy, Ukrayna ordusunun ağustosta başlattığı Kursk bölgesindeki operasyon ve Rus ordusunun karşı saldırısından da bahsetti.

Sonuç olarak, Zelenskiy’nin Rusya ile devam eden savaşa ilişkin açıklamaları ve talepleri, Ukrayna’nın savunma ihtiyaçları ve barışa yönelik çabalarına dikkat çekmektedir. Batı ülkelerinden destek bekleyen Zelenskiy, uzun menzilli silahların kullanımına izin verilmesi gerektiğini vurgulayarak savaşın sona erdirilmesi için uluslararası iş birliği ve kararlılık gerektiğini belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zelenskiy: Batılı Ülkelerin Uzun Menzilli Silahları Kullanması İçin Çağrı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin