1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tekirdağ’da yaşanan yürek yakan olay: Sıla Bebek’in Dramı!

Tekirdağ’da yaşanan yürek yakan olay: Sıla Bebek’in Dramı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşanan trajik olay, 2 yaşındaki Sıla Y.’nin vücudunda şiddet ve istismar belirtileri bulunmasıyla gündeme geldi. Küçük kızın durumu ciddiyetini korurken, annesi Bakiye Yeniçeri’nin gözaltına alındığı ve tutuklandığı olayla ilgili 4 kişi daha gözaltına alındı. Sıla bebek olayı, Türkiye’yi derinden sarstı.

Sıla bebek, ailesi tarafından 2 Ağustos tarihinde vücudunda morluklar bulunduğu gerekçesiyle Malkara Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak birkaç gün sonra tekrar hastaneye getirilen Sıla’nın üzerinde darp, ısırık izleri ve morluklar tespit edilince durum ciddiyet kazandı. Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Sıla, beyin kanaması geçirerek acil ameliyata alındı. Olayın şüpheli bulunması üzerine alınan DNA örnekleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonucunda, Sıla bebek olayında annenin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Anne Bakiye Yeniçeri, “Çocuğu ihmal” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Sıla’nın bırakıldığı komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu da tutuklandı. Ayrıca, annenin birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ve evin sahibi Kani A. da tutuklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aile ve komşuların bilgisine başvurarak 5 yaşındaki diğer kızı da koruma altına aldı ve suç duyurusunda bulundu.

Sıla bebeğin durumu ise entübe olarak devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sıla’nın entübe olduğunu ve kardeşinin devlet korumasına alındığını açıkladı. Bu acı olay, Türkiye’de çocuk istismarı ve şiddeti konusunda yine gündeme gelerek toplumda derin üzüntü yarattı. Soruşturma devam ederken, adaletin en kısa sürede sağlanması ve benzer olayların önlenmesi adına gereken adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tekirdağ’da yaşanan yürek yakan olay: Sıla Bebek’in Dramı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin