1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Milletvekilinden Çarpıcı Çıkış: Alpu Ovası Termik Santrale Kurban Ediliyor!

CHP’li Milletvekilinden Çarpıcı Çıkış: Alpu Ovası Termik Santrale Kurban Ediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de bulunan Alpu Ovası’nda termik santral projesi için harekete geçilmesi, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü tarafından tepki ile karşılandı. Daha önce yargı kararıyla durdurulan proje, hükümetin hukuk devleti ilkesini yok saydığı eleştirisine yol açtı. Süllü, Alpu Ovası’nın sadece tarımsal sit alanı olarak korunması gerektiğini ve termik santrallerin iklim krizi ile mücadele açısından tüm gezegen için tehdit olduğunu belirtti.

Süllü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a termik santral projesi için kurulacak komisyonun görev ve amaçlarını sorguladığı bir soru önergesi sundu. 2053 yılında net sıfır sera gazı salımı hedefiyle çelişen proje hakkında bilgi istedi ve binlerce dönüm tarım arazisinin yok edilmesi ve Alpu Ovası’na termik santral kurulumu konusunda kamu yararının nasıl sağlanacağını sordu. Ayrıca, lüle taşı rezervlerinin bulunduğu bölgede kül depolama sahalarının ekonomik ve kültürel etkilerinin incelenip incelenmediğini de sorguladı.

Süllü, projeden vazgeçilmesi gerektiğini ve Alpu Ovası’nın korunmasının Eskişehir, Türkiye ve tüm gezegenin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı. Hükümeti çevre, tarım ve Eskişehir’in geleceğini tehlikeye atacak adımlardan vazgeçmeye çağırdı. Alpu Ovası’ndaki termik santral projesinin iptal edilmesini talep etti ve projenin yaratacağı olumsuz etkilerin düzeltilmesi için adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Alpu Ovası’nda termik santral projesinin yeniden başlatılmasına karşı çıkan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, hükümeti projeden vazgeçmeye ve çevreyi korumaya çağırdı. Alpu Ovası’nın korunmasının sadece bölgenin değil, tüm ülkenin ve gezegenin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Süllü, projenin iptal edilmesi ve olası zararların önlenmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Milletvekilinden Çarpıcı Çıkış: Alpu Ovası Termik Santrale Kurban Ediliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin