1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Tech Visa Programı Tanıtımında bomba açıklama: Yıl sonuna kadar hiper ölçekli yatırımlar geliyor!

Türkiye Tech Visa Programı Tanıtımında bomba açıklama: Yıl sonuna kadar hiper ölçekli yatırımlar geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Tech Visa Programı Tanıtım Töreni’nin ardından İstanbul Havalimanı’nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kacır, Chery ile henüz bir yatırım anlaşması yapmadıklarını belirterek, fakat Chery ve diğer markalarla görüşmelerinin devam ettiğini ifade etti. Özellikle BYD’nin dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olduğunu vurgulayan Kacır, Temmuz ayında Cumhurbaşkanı’nın huzurunda imzalanan anlaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladığını söyledi.

Bakan Kacır, yıl sonuna kadar birkaç hiper ölçekli yatırım daha duyuracaklarını belirtti. 2030 yılına kadar 30 milyar dolarlık yüksek teknoloji yatırım programını hayata geçireceklerini ifade eden Kacır, bu program kapsamında çipten bataryaya, güneş hücrelerinden rüzgar türbinlerine, AR-GE merkezlerinden elektrikli araçlara kadar geniş bir yelpazede yatırımlar yapacaklarını söyledi. Bu yatırımların sadece üretim odaklı olmadığını, aynı zamanda AR-GE ve inovasyonu da içereceğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin bu yatırımlarla AR-GE ve yenilik alanında öncü konumunu sürdüreceğini belirtti.

Kacır, BYD ile imzalanan anlaşmanın gereği olarak yatırımın 2 yıl içerisinde tamamlanmasını hızlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Türkiye’nin hiper ölçekli veri merkezleri gibi alanlara da yatırım çekmeyi hedeflediklerini belirten Kacır, ülkenin AR-GE ve yenilik konusundaki iddiasını bu yatırımlarla pekiştireceklerini kaydetti.

Bakan Kacır, daha fazla yüksek teknoloji yatırımını duyuracaklarını ve Türkiye’nin bu alanda uluslararası yatırımları çekmeyi hedeflediklerini açıkladı. Türkiye Tech Visa Programı ile ülkeye teknoloji alanında uzman kişilerin gelerek çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Kacır, Türkiye’nin bu tür programlarla uluslararası işbirliklerini artırarak teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini daha da yükselteceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Tech Visa Programı Tanıtımında bomba açıklama: Yıl sonuna kadar hiper ölçekli yatırımlar geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin