1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda Verdiği Güçlü Mesajlar Öne Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda Verdiği Güçlü Mesajlar Öne Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’na 24 Eylül salı günü 14’üncü kez hitap edecek. BM 79. Genel Kurulu, 22 Eylül’de “Geleceğin Zirvesi” ile açılacak. Bu Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk gün, üçüncü sırada söz alması planlanıyor. Erdoğan, 2005 yılında ilk kez BM 60. Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştirmiş ve BM’nin insanlığın ortak yararına hizmet etmesi gerektiğini belirtmişti. Daha sonraki BM Genel Kurullarında terörle mücadele, BM’nin yapısının reforme edilmesi gerektiği konularına vurgu yapan Erdoğan, 2011’de Suriye, Libya, Somali ve Filistin gibi bölgesel konuları ele almıştır.

Erdoğan, 2016’daki BM 71. Genel Kurulu’nda FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişimine değinerek Türk milletinin demokrasiye sahip çıkışını vurgulamıştır. 2017’de ise Suriye ve terörle mücadele konuları öne çıkmıştır. 2018’de BM’nin yapısına eleştirilerde bulunarak Filistin meselesine dikkat çeken Erdoğan, 2019’da düzensiz göç sorununa “Aylan Bebek” örneğiyle dikkat çekmiştir. Aynı şekilde 2020’de de Kovid-19 ve küresel krizler konusunda BM’nin etkililiğini sorgulamıştır.

Erdoğan’ın BM Genel Kurullarındaki konuşmalarında Türkiye’nin çalışmaları da önemli bir yer tutmaktadır. 2021’de dünyadaki afetlere dikkat çekerken Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Koridoru ve Ukrayna ile ilişkilerine değinmiştir. Ayrıca Erdoğan, 2021’deki BM 76. Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısında bulunarak uluslararası toplumu KKTC’nin bağımsızlığını tanımaya davet etmiştir.

Erdoğan, BM Genel Kurullarında bölgesel meselelerden, terörle mücadeleye, insan haklarından, demokrasiye kadar geniş bir yelpazede konulara değinmiştir. Ayrıca BM’nin reforme edilmesi gerektiği konusunda da ısrarla vurgu yapmıştır. Türkiye’nin uluslararası ilişkileri ve liderlik rolüne de dikkat çeken Erdoğan, BM Genel Kurullarında Türkiye’nin küresel meselelerdeki etkin rolüne vurgu yapmıştır. Sonuç olarak, Erdoğan’ın BM Genel Kurullarındaki konuşmaları Türkiye’nin küresel arenadaki konumunu ve değerlerini yansıtan önemli bir referans noktası olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda Verdiği Güçlü Mesajlar Öne Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin