1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu’na Hapis Cezası ve Siyasi Yasak Talebi: İddialar Yargı Karşısında!

Kılıçdaroğlu’na Hapis Cezası ve Siyasi Yasak Talebi: İddialar Yargı Karşısında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu hakkında ‘siyasi yasak’ da istenmektedir. İddianameye göre, Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünü aştığı ve suçu işlediği iddiasıyla dava açılmıştır. Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edilmektedir. Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaktır.

Eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’ların görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sonucunda 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kılıçdaroğlu, o dönemde yaptığı açıklamada adalet talebinde bulunmuş ve demokrasi ve düşünce özgürlüğü istediğini belirtmişti. Kılıçdaroğlu, hakimleri eleştirerek adaletsizlik olduğunu savunmuş ve yargıya güveni sorgulamıştı.

İddianamede ise Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünü aşarak hakaret ettiği ve suçu işlediği yönünde deliller olduğu belirtilmektedir. Bu durumun kamu görevlisine hakaret suçu olarak değerlendirilmesiyle hapis cezası ve siyasi yasak talep edilmektedir. Kılıçdaroğlu’nun hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptığı açıklamalar ve eleştiriler de dava sürecinde gündeme gelebilir. Hakaret suçu iddialarıyla ilgili savunmalar ise mahkemede yapılacak olan duruşmada ortaya çıkacaktır. Kılıçdaroğlu’nun ifade özgürlüğünü kullanırken sınırları aşıp aşmadığı ve suç işleyip işlemediği hakkında mahkeme karar verecektir.

Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu hakkında hakaret suçu iddiasıyla açılan davanın detayları belirli bir süreçte ortaya çıkacaktır. Mahkeme kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun alacağı ceza ya da beraatı, Türkiye’de geniş bir şekilde tartışılabilir ve yorumlanabilir. Bu süreçte adalet sistemi ve yargının tarafsızlığı da önemli bir konu olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’na Hapis Cezası ve Siyasi Yasak Talebi: İddialar Yargı Karşısında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin