1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde korsan yemin skandalı! Derinleşen soruşturma ve AK Parti’nin önemli açıklamaları

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde korsan yemin skandalı! Derinleşen soruşturma ve AK Parti’nin önemli açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan korsan yemin olayıyla ilgili başlatılan soruşturma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dikkatini çekmiş ve konuyla ilgili MYK üyelerine uyarılarda bulunmuştur. Tören sırasında korsan yemini okuyan ve diğer teğmenlere tekrarlatan isim Ebru Eroğlu olarak öne çıkmaktadır. Bu olayın arkasında, tabur kıdemlisi olarak görev yapan ve dış bağlantıları olduğu düşünülen bir grup teğmen bulunmaktadır.

Soruşturma sürecinde dikkat çeken bir nokta, korsan yemini eden teğmenlerin emekli subaylarla olan ilişkileridir. Teğmenlerin korsan yemininin arka planında ne gibi unsurlar bulunduğu araştırılmaktadır. Ayrıca, bu teğmenlerin emekli subaylar üzerinden çeşitli provokasyonlar planladıkları da belirtilmektedir.

Öte yandan, AK Parti’nin “Türkiye Buluşmaları” adı altında gerçekleştirdiği programlar İstanbul’da sona erecektir. Bu programların kongre sürecinden önce yapılması planlanmakta olup, MYK’da konu görüşülmüş ve Erdoğan’a yapılan buluşmaların raporları sunulmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 14. kez konuşma yapacaktır. 22 Eylül’de başlayacak olan Genel Kurul’da “Geleceğin Zirvesi” ile açılacak ve 24 Eylül’de yüksek düzeyli hafta başlayacaktır. Erdoğan’ın konuşmasının ana gündemi Gazze olacak ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını uluslararası topluma taşıyarak karşı durulmasını sağlayacak. Zirvede 190 ülkeden üst düzey katılım beklenmekte olup, Erdoğan diğer devlet ve hükümet başkanları ile de görüşme yapacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde korsan yemin skandalı! Derinleşen soruşturma ve AK Parti’nin önemli açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin