1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bayraktar KIZILELMA’nın Teker Kesme Testi başarıyla tamamlandı

Bayraktar KIZILELMA’nın Teker Kesme Testi başarıyla tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar’ın tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA insansız hava aracı bir testi daha başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Teker Kesme Testi’nin videolarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Testin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, testin sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Bayraktar KIZILELMA orta irtifa sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı. Bu üçüncü gerçekleştirdiğimiz test. Geliştirme çalışmalarımız devam edecek ve umarım 2024’ün başında KIZILELMA’nın seri üretimine başlayabiliriz. Bunun yanı sıra, dünyanın kısa pistli gemilerine iniş kalkış yapabilen ilk SİHA’sı olan Bayraktar TB3’ün ilk uçuşunu da heyecanla bekliyoruz. Tüm bu gelişmeler ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Selçuk Bayraktar, Baykar’ın yüzde 100 yerli sermaye ile geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA projesinin 2021 yılında başladığını ve 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA’nın Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne taşındığını belirtti.

Bayraktar TB3 ve Bayraktar KIZILELMA’nın TEKNOFEST’te tanıtılacağını belirten Selçuk Bayraktar, tüm milleti TEKNOFEST’e ve teknolojinin merkezi olan İstanbul’a davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar KIZILELMA’nın Teker Kesme Testi başarıyla tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin