1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson’u CHP Genel Merkezi’nde kabul etti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson’u CHP Genel Merkezi’nde kabul etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ile birlikte, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson’u CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Görüşme sırasında insan hakları konuları ele alındı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Williamson’u makamında kabul ederek görüşlerini dile getirdi. Toplantıda, CHP heyeti olarak insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık gösterme ve bu konuda etkin adımlar atma kararlılıklarını vurguladı. Türkiye’de yaşanan insan hakları sorunlarına dikkat çeken Özel, uluslararası arenada daha fazla destek ve işbirliği çağrısında bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in samimi karşılamasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin bilgi alışverişinde bulunarak, sorunlara çözüm bulma konusunda işbirliği yapma konusunda mutabık kaldılar.

Görüşmede, CHP lideri Özel’in özellikle ifade özgürlüğü, adil yargılanma, işkence ve kötü muamele, kadın hakları, azınlıkların hakları gibi konulardaki endişeleri ve önerileri ele alındı. İnsan hakları konusundaki duyarlılıklarını dile getiren CHP heyeti, ulusal ve uluslararası platformlarda bu konuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Hugh Williamson, Özgür Özel ve CHP heyetine, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Türkiye’deki çalışmaları ve insan hakları savunucularına verdiği destek hakkında bilgi verdi. Görüşmenin olumlu ve verimli geçtiği belirtildi ve karşılıklı olarak insan hakları konularında ortak projeler geliştirme konusunda mutabık kalındı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hugh Williamson’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, insan hakları alanında yürütülen çalışmalarda işbirliği yapmaya devam etme kararlılığını dile getirdi. Williamson ise CHP liderine nazik karşılamasından ötürü teşekkür ederek, Türkiye’deki insan hakları sorunlarına dikkat çekme konusundaki çabalarından dolayı takdirini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Birimi Direktörü Hugh Williamson’u CHP Genel Merkezi’nde kabul etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin