1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir’deki korkunç kaza mahkemede sonuçlandı: Sürücüye 18 yıl hapis cezası!

İzmir’deki korkunç kaza mahkemede sonuçlandı: Sürücüye 18 yıl hapis cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl 30 Haziran tarihinde İzmir’in Kısık Mahallesi’nde meydana gelen korkunç bir kaza, 11 kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına neden oldu. Gaziemir’den Ayrancılar yönüne giden Özcan Özer’in kullandığı otomobile, Yusuf İslam Koçak’ın hafif ticari aracı yandan çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail Akdar’ın kullandığı yolcu minibüsüyle çarpıştı.

Kazada sürücü Özcan Özer ve aracındaki 4 kişi hayatını kaybederken, diğer yolcular ve minibüs içindekiler de yaralandı. Yaralılar tedavi edilerek taburcu edildi. Kaza anı, bir araç kamerası tarafından kaydedildi ve kaza sonrası kaçan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak, yakalanıp tutuklandı. Kazada kusursuz olduğu belirlenen diğer sürücülerin aksine, Koçak’ın tüm kusurunun olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili açılan dava sonucunda Yusuf İslam Koçak, ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanık Koçak’ın beraat talebini reddederek ağır ceza verdi. Trafik raporunda eksiklikler olduğu iddiası üzerine raporun yenilenmesi talebi yapıldı.

Sanık avukatları raporun yenilenmesini ve sollama esnasında sinyal verip verilmediğinin incelenmesini istedi. Cumhuriyet savcısı ise sanığın suçunu kabul etmesine rağmen ağır ceza almasını talep etti. Sanık avukatları ise müvekkilinin genç ve ehliyetini yeni almış olmasını göz önünde bulundurarak daha hafif cezaya çarptırılmasını talep etti.

Mahkeme sonuçta sanık Yusuf İslam Koçak’ı 18 yıl hapis cezasına çarptırırken, herhangi bir takdir indirimi uygulamadı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralananların da mahkemede yer aldığı duruşma, acılı anların bir kez daha yaşanmasına neden oldu. Kazanın ardından alınan hapis cezasıyla birlikte adaletin tecellisi sağlanmaya çalışıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’deki korkunç kaza mahkemede sonuçlandı: Sürücüye 18 yıl hapis cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin