1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Zeytinburnu Kadınlarının Elinden Çıkan Harikalar “Zeytinburnu El Emeği Günleri” Başladı!

Zeytinburnu Kadınlarının Elinden Çıkan Harikalar “Zeytinburnu El Emeği Günleri” Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Kent Konseyi ve Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Zeytinburnu El Emeği Günleri” etkinliği, ilçedeki kadınların el emeği ürünlerini sergileme ve satış yapma fırsatı sunuyor. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, 20 – 22 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 120 farklı standın yer aldığı etkinlikte, örgü, el sanatları, takı, amigurumi, dantel, nakış, makrome, iğne oyası, giyim, ev tekstili, el örgüsü, bebek ve çocuk ürünleri ile dokuma kategorilerinde farklı ürünler sunulmaktadır.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, etkinlik açılışında yaptığı konuşmada, “Zeytinburnu El Emeği Günleri”nin 3. kez düzenlendiğini belirtti. 120 stantta Zeytinburnu ilçesinde yaşayan kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin ziyaretçilere sunulduğunu aktaran Arısoy, tüm hemşehrileri etkinliğe davet etti. Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlarken aynı zamanda hobileriyle uğraşarak hayatlarını güzelleştirdiklerini dile getiren başkan, etkinliği Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Zeytinburnu Kent Konseyi iş birliğiyle gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Arısoy, hem kadınlara hem de emeği geçenlere teşekkür ederek etkinliğin verimli ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Zeytinburnu El Emeği Günleri’nin ilgi görmesi ve ziyaretçilerin memnuniyeti üzerine konuşan Arısoy, etkinliğin 3 gün boyunca devam edeceğini ve tüm hemşehrilerinin bu güzel organizasyona katılmaya davet etti. İlçedeki kadınların el emeği göz nuruyla ürettikleri ürünlerin büyük bir özveri ve emekle sergilendiğine dikkat çeken başkan, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Zeytinburnu El Emeği Günleri, hem ziyaretçilere keyifli bir alışveriş deneyimi sunarken hem de kadınların emeklerine değer katma fırsatı sağlıyor. Etkinlik, el emeği göz nuru ürünlerin tanıtımı ve satışı için önemli bir platform oluştururken aynı zamanda sosyal etkileşimi ve dayanışmayı da güçlendiriyor. Zeytinburnu Belediyesi, Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenlediği bu etkinlik, ilçedeki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesine katkıda bulunurken aynı zamanda kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyor. Bu tür etkinlikler, yerel toplulukların bir araya gelmesine ve birlikte güzel şeyler başarmasına vesile olurken aynı zamanda el emeği ürünlere olan talebi artırarak geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına da katkı sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytinburnu Kadınlarının Elinden Çıkan Harikalar “Zeytinburnu El Emeği Günleri” Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin