1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD Merkez Bankasının Faiz İndirimi Bitcoin’i Uçurdu, Yıl Sonunda Büyük Yükseliş Bekleniyor

ABD Merkez Bankasının Faiz İndirimi Bitcoin’i Uçurdu, Yıl Sonunda Büyük Yükseliş Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi sonrası dijital varlıklar, güçlü performans gösterirken, makroekonomik faktörlerin ABD başkanlık seçimlerinden daha etkili olacağını vurguladı. Kripto para birimlerinde yükseliş gözlemlendi. En yüksek piyasa değerine sahip kripto para birimi Bitcoin, 63 bin dolar seviyesini aşarak rekor kırdı. Bununla birlikte Ethereum da 2 bin 555 dolar seviyesinde işlem gördü. Kripto varlık piyasasının toplam değeri ise 2,14 trilyon dolar olarak kaydedildi. Bitcoin’in piyasa değeri 1,26 trilyon dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 308 milyar dolar oldu. ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine 158,3 milyon dolarlık giriş yapılırken, spot Ether ETF’lerinden ise 5,2 milyon dolarlık giriş gerçekleşti.

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bir raporda, Standard Chartered’ın Bitcoin için bir ralli öngördüğü belirtildi. Dijital varlık araştırma başkanı Geoff Kendrick, Fed’in faiz indiriminin Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için uzun vadeli yükselişe neden olabileceğini ifade etti. Kendrick, dijital varlıkların faiz indirimi sonrasında güçlü performans gösterdiğini ve makroekonomik faktörlerin ABD başkanlık seçimlerinden daha fazla etkili olacağını vurguladı. Rapora göre, Bitcoin yıl sonunda Trump kazanırsa 125 bin dolara, Harris kazanırsa 75 bin dolara ulaşabilir.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eren Çaşkurlu, faiz indiriminin getiri düşüklüğü yaşatabilecek yatırım enstrümanları dışındaki varlıklar için cazibe oluşturacağını belirtti. Kripto para birimlerinin riskli varlık statüsüne girdiğini ve bu nedenle getirisinin daha yüksek olabileceğini ifade eden Çaşkurlu, Bitcoin’in fiyatındaki yükselişin enflasyonist etkilere karşı sabit arzıyla koruma sağlamasının bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, büyük merkez bankalarının faiz indirme kararlarının, kripto para projelerindeki teknolojik ilerlemelerin, piyasa regülasyonlarının ve spot borsa yatırım fonlarının yaygınlaşmasının kripto para piyasası için olumlu gelişmeler olabileceğini belirtti.

Fed’in faiz kararının piyasa beklentilerini karşıladığına dikkat çeken Beykent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, ABD’nin parasal genişlemeye devam edeceğini ve bu sürecin kripto para piyasasını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, başkanlık seçimlerine yönelik anketlerin kripto para piyasasını da derinden etkilediğini vurguladı. Trump’ın kripto paralara olumlu bakış açısıyla bilindiğini ve parasal genişlemeyi desteklemesiyle kripto para piyasasını olumlu etkileyebileceğini söyleyen Tufaner, Harris’in ise aynı desteği sunmadığı için olumlu etkinin daha az olabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Merkez Bankasının Faiz İndirimi Bitcoin’i Uçurdu, Yıl Sonunda Büyük Yükseliş Bekleniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin