1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TOBB açıkladı: Ağustosta kurulan ve kapanan şirket istatistikleri açıklandı!

TOBB açıkladı: Ağustosta kurulan ve kapanan şirket istatistikleri açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOBB, ağustos ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ağustosta kurulan şirket sayısı temmuz ayına göre yüzde 4,5 azalarak 9 bin 272’ye geriledi. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 37,5 azalarak 1806 oldu. Geçtiğimiz temmuz ayında ise 2 bin 889 şirket kapanmıştı. Ağustosta kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 azalırken, kapanan şirket sayısı yüzde 5,7 arttı.

Türkiye’de bu yılın ocak-ağustos döneminde kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 azalarak 71 bin 661’e düştü. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 25,4 artarak 16 bin 634’e yükseldi.

Ağustosta kurulan 658 yabancı ortak sermayeli şirketin 406’sı Türkiye, 29’u İran, 25’i Almanya ortaklı kuruldu. Bu şirketlerin 78’i anonim, 580’i limited şirket statüsünde faaliyet gösteriyor. Yabancı ortak sermayeli şirketler genellikle toptan ticaret, inşaat ve işletme danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Toplam sermayelerinin yüzde 73,6’sını yabancı sermayeli ortak payı oluşturuyor.

Yabancı ortaklı şirketlerin faaliyet gösterdiği sektörler arasında toptan ticaret, inşaat ve danışmanlık faaliyetleri öne çıkıyor. Yabancı ortaklı şirketlerin kurulduğu ülkeler arasında Türkiye, İran ve Almanya öne çıkıyor.

TOBB verilerine göre, ağustos ayında kurulan ve kapanan şirket sayılarında bir önceki aya göre azalışlar yaşandı. Ancak yıl bazında incelendiğinde kurulan şirket sayısında azalma, kapanan şirket sayısında ise artış olduğu görülüyor. Yabancı ortak sermayeli şirketlerin Türkiye ekonomisindeki payı da dikkate değer bir seviyede bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOBB açıkladı: Ağustosta kurulan ve kapanan şirket istatistikleri açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin