1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Alkole Sıkı Denetim Geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Alkole Sıkı Denetim Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, alkol piyasasındaki denetimi artırmak ve kayıp/kayıp durumlarla mücadele etmek amacıyla tıbbi amaçlar için kullanılan etil alkolün iç piyasada kullanımını izlemeye karar verdi. Bakanlık, ilgili kurumların görüşlerini alarak tıbbi amaçlar için etil alkolün miktarını ve kullanımını belirleme yetkisine sahiptir.

Bu hedefle hazırlanan bir tebliğ taslağı, alkol piyasasının denetim altına alınması ve kayıp/kayıp durumlarla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesini amaçlamaktadır. Düzenleme, tıbbi amaçlar için etil alkolün iç piyasaya arz edilmesi, kullanım amacı ve miktarı gibi konularda kurallar ve esaslar belirlemektedir.

Taslağa göre, tıbbi amaçlar için etil alkol alımına, sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları yetkilidir. Diğer sağlık kuruluşlarının talepleri ise Bakanlık tarafından değerlendirilecektir. Düzenleme ayrıca tıbbi amaçlar için etil alkolün kullanım alanlarını da belirlemektedir. Eczanelerde sadece majistral ilaç yapımında, diğer sağlık kuruluşlarında ise faaliyetlerle uyumlu olarak kullanılacaktır.

Bu kuruluşlar, satın aldıkları etil alkolü piyasaya arz edemeyecek ve dışında kullanamayacaktır. Taslakta ayrıca tıbbi amaçlar için etil alkolün kullanım miktarları da belirleniyor. Birinci basamak sağlık hizmet sunucuları ve veteriner hekim muayenehaneleri aylık belirli miktarda etil alkol kullanabilecekken diğer sağlık kuruluşları için miktarlar Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecektir.

Sağlık hizmet sunucuları ve hayvan sağlığı kuruluşları, etil alkol kullanımıyla ilgili kayıt tutma zorunluluğuna da tabi olacaklar. Bu düzenlemeyle, tıbbi amaçlar için etil alkolün kontrol altına alınması ve kullanımının belirlenen kurallara uygun olması sağlanacaktır. Böylelikle alkol piyasasında denetim sağlanarak kayıp/kayıp durumlarla mücadele edilebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Alkole Sıkı Denetim Geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin