1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. ITF 2024: Otellerle Acenteler 100 Milyon Euroluk Anlaşma İmzalayacak!

ITF 2024: Otellerle Acenteler 100 Milyon Euroluk Anlaşma İmzalayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Turizm Fuarı (ITF), 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde Yenikapı- Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu fuar, otellerle acenteler arasındaki kontrat anlaşmalarının imzalandığı ekim ayında düzenlenmektedir. Fuar, yeni sezonun yol haritasının çıkarılacağı önemli bir etkinliktir. Fuar süresince, otellerle acenteler arasında 100 milyon euroluk kontrat imzalanması beklenmektedir. Fuar, 10 bin metrekarelik alanda düzenlenecek ve 1.000’i yabancı olmak üzere 15 binden fazla turizm profesyonelini bir araya getirecektir. İstanbul ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan fuar, otellerin yanı sıra restoranlar ve alışveriş merkezlerini de canlandıracaktır. Sadece fuar için şehre gelecek ziyaretçilerin harcamalarının 50 milyon TL’yi aşması beklenmektedir.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ITF, sektörde büyük ses getirerek güçlü iş birliklerine imza atmıştır. Bu nedenle, ikinci yılı için büyük bir talep oluşmuştur. Fuarda, otellerden acentelere, havayolu şirketlerinden araç transferine kadar sektörün tüm paydaşları bir araya gelmektedir. Geçen yıl fuara katılan sektör profesyonellerinin kalitesi ve sayısı bu yıl da artarak devam edecektir. 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının fuara katılması beklenmekte ve 8 binden fazla B2B görüşmenin gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ‘Turizm Zirvesi’nde, ulusal ve uluslararası isimler yer alacaktır. Zirvede, 2024 değerlendirmesi ve 2025 yılı beklentileri 12 konu başlığı altında ele alınacaktır. Ayrıca, Sürdürülebilir Turizm, Sinema Sektörünün Turizmdeki Rolü, Sağlık Turizmi, Spor Turizmi, Yapay Zeka gibi konuların yanı sıra Avrupa-Türkiye Turizm Forumu ve Ülkeler Oturumu da gerçekleştirilecektir.

Geçen yıl 13.500 sektör profesyonelinin katıldığı fuara bu yıl yüzde 10’luk bir artışla 15 binden fazla katılımcının beklenmektedir. Bu ziyaretçi profili, şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Fuar katılımcılarının harcama potansiyelinin yüksek olduğu düşünüldüğünde, şehir ekonomisine 50 milyon TL’lik bir katkı sağlanması öngörülmektedir. Bu da otellerin ve diğer işletmelerin büyük bir canlanma yaşamasını sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ITF 2024: Otellerle Acenteler 100 Milyon Euroluk Anlaşma İmzalayacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin