1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Öğrenci Dolandırıcılarına Dikkat Et!

Öğrenci Dolandırıcılarına Dikkat Et!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte dolandırıcılar internet siteleri ve uygulamalar üzerinden faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle internet üzerinden yemek siparişi veren öğrencilerin peşine düşen dolandırıcılar, yemek siparişi vermeyen öğrencileri hedef alarak ‘Size bir kod gönderdik. Bu kodu bize söyleyin yemek siparişinizi iptal edelim’ şeklindeki mesajlarla iletişime geçerek kişileri kandırmaya çalışıyor.

Avukat Asiye Tuğçe Çakır, dolandırıcıların bu yöntemini açıklarken, “Son günlerde bu tür dolandırıcılık vakaları artmaktadır. Bir yemek siparişi vermediğiniz halde sizleri arayarak ‘yemek siparişi vermişsiniz’ diyerek kandırmaya çalışıyorlar. Eğer kodu verirseniz, dolandırıcılar anında sizden para çekebiliyor” dedi.

Çakır, dolandırıcıların özellikle öğrencileri hedeflediğini belirterek, bu tür dolandırıcılıklardan korunmanın en iyi yolunun bu tür telefonlara itibar etmemek olduğunu vurguladı. Ayrıca kodun nereden geldiğini kontrol etmek ve gerekirse uygulamanın yöneticileriyle iletişime geçmek gerektiğini belirtti.

Bir dolandırılma durumuyla karşılaşıldığında yapılması gerekenleri anlatan Çakır, en yakın kolluk kuvvetlerine veya başsavcılığa başvurarak durumu bildirmenin önemli olduğunu söyledi. Sicili temiz kişilerin dahi bu tür dolandırıcılıklardan korunması gerektiğini belirten Çakır, bilmediğiniz kişilerle IBAN bilgilerinizi paylaşmamanızı ve hesabınıza gelen paranın kaynağını bilmediğiniz durumlarda hemen başvuruda bulunmanızın faydalı olacağını ifade etti.

Dolandırıcıların mesajlarından korunma yöntemini anlatan Fatih Olgunçelik ise, kendisine gelen benzer mesajları okumadan sildiğini ve bu uygulamayı arkadaşlarına da önerdiğini belirtti. Dolandırıcılık olaylarının mevcut olduğunu duyduğunu ve bu mesajları açmamayı tercih ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğrenci Dolandırıcılarına Dikkat Et!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin